Cor en Ans kregen vandaag burgemeester Hans van der Pas op bezoek die het echtpaar kwam feliciteren met haar 50-jarig huwelijksfeest.
Cor en Ans kregen vandaag burgemeester Hans van der Pas op bezoek die het echtpaar kwam feliciteren met haar 50-jarig huwelijksfeest. Jan van den Brink

Gouden huwelijksfeest Cor en Ans op de Stationsweg in Rhenen

7 december 2023 om 12:00 Mensen

RHENEN Cor de Zoete (74) en Ans de Zoete-Janssen (72) zijn 50 jaar getrouwd. Een huwelijk met en goud randje derhalve. Het echtpaar kreeg vanmiddag bezoek van Hans van der Pas, de eerste burger van de gemeente Rhenen, die namens genoemde gemeente het echtpaar feliciteerde. Cor en Ans hebben 2 dochters en 4 kleinkinderen. Het echtpaar gaat al wandelend en fietsend door het leven. Maken zich ook verdienstelijk voor de gemeenschap in de gemeente Rhenen waar ze inmiddels al 3 jaar woonachtig zijn, en dat met veel genoegen en plezier.

door Henk Jansen

Cor de Zoete is een Hagenees van geboorte. Ans zag het eerste levenslicht in de vrijstad Culemborg. Het echtpaar vond woongenot in Voorthuizen. Inmiddels woont het met veel plezier in Rhenen en geniet het volop van de mooie omgeving die Rhenen te bieden heeft. ,,Cor werkte jarenlang in de detailhandel. Kwam in de drukkerswereld terecht en vervolgens bestuurde hij met veel voldoening een rolstoeltaxie. Hij leidt inmiddels al een jaar lang als vrijwillige gids bezoekers rond op natuurreservaat ‘De Blauwe Kamer’. Hij geniet daar echt van. Is echt zijn ding’’, zegt Ans.

WANDELTOCHTEN

Ans werkte jarenlang in de verpleging. Onder meer in IJsselstein en Culemborg. Was ook als activiteitenbegeleidster in de verpleging en de dagopvang actief. Zij wandelt graag, daarover de mater familias zelf: ,,Ja Cor en ik wandelen graag. De uitdaging van lange afstanden trekt ons. Zo hebben we het ‘Pieterpad’, ‘Het Betuwse pad’ en nog tal andere van uitdagende wandeltochten gelopen. Cor heeft trouwens ook tot 6 keer toe de Nijmeegse 4-daagse volbracht. We zijn ook binnen een caravanclub actief waarvoor we survivalactiviteiten organiseren. Wat wandelen betreft komen we hier in Rhenen volledig aan ons trekken. Rhenen kent een prachtige omgeving. We hebben hier dan ook onze stek gevonden. Hier voelen we ons dan ook meer dan thuis.’’ Het gouden huwelijksfeest wordt met kinderen, kleinkinderen en ook buren gevierd bij, hoe kan het ook anders, restaurant ‘De Blauwe Kamer’, gelegen bij de natuurplek onder dezelfde naam waar Cor zich als vrijwilliger met veel genoegen verdienstelijk maakt.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie