Willemien toont een aantal van haar spellen, die ze onder meer
ter lering en vermaak aan scholen aanbiedt
Willemien toont een aantal van haar spellen, die ze onder meer ter lering en vermaak aan scholen aanbiedt Henk Jansen

Spelenderwijs leren met de spellen van Willemien Kranenburg

29 augustus 2022 om 13:46 Mensen


RHENEN ‘Spelend leren en van vermaak leren’. Een adagium dat zeker van toepassing op Willemien Kranenburg (39) uit Rhenen. Zij is eigenaar van zowel ‘Escape Point’ als ‘Eduschool’ en ‘Eduthuis’. Ze is de bedenker van veel escaperoomspellen, voor zowel digitaal als fysiek gebruik.

Henk Jansen

Escape-vermaak voor bedrijven, particulieren, als ook voor feestelijke partijen. Met ‘Eduschool’ ligt het accent op de scholen. Bij ‘Eduthuis’ gaat het voornamelijk om gezinnen, voor de schoolgaande jeugd van 3 tot en met 13 jaar. Lerende activiteiten waar ze zich inmiddels al 10 jaar mee bezighoudt. 

Na een studie aan het Grafisch Lyceum in Amsterdam vervolgde Willemien Kranenburg onderwijs aan de Willem de Kooning kunstacademie in Rotterdam. Daarna werkte ze 10 jaar op een architectenbureau. Ze voelde op den duur de drang naar nog meer creatieve vrijheid en koos dus haar eigen weg. Ze blijkt over een onuitputtelijke creatieve geest te beschikken. De voorbeelden die ze toont zijn immers legio. Ze heeft volledig haar eigen creatieve weg gevonden. Niet alleen in het bedenken van talloze spelletjes, maar ook in het maken van handvaardige spellen. Ze blijkt ook met verf en kwast fraaie kunstwerken te kunnen maken. Inmiddels timmert ze al 10 jaar aan de weg met haar educatieve spellen. Ze is de bedenker van talloze spellen die niet alleen vermaak bieden, maar vooral ook een lerend karakter hebben. Zo is er ook een les in typen en spellen voor basisscholen. 

De scholen kunnen zich hiervoor digitaal abonneren op haar site. Aan diverse op het oog oeroude Hollandse spellen voegde ze andere spelende en lerende aspecten toe. Taal- en rekenspelletjes en ook dus typen horen daarbij. 

Met haar spellen en escape-vermaak, komt Willemien ook graag bij de mensen thuis. ,,Naast de vele spelletjes steek ik me bij feestpartijtjes desgevraagd ook in een clownspak. Optreden doe ik
immers graag. Willemien is lid van de Rhenense toneelvereniging ‘De Hucht’. ,,Kinderen vermaken en iets te leren, daar vind ik veel voldoening in. Niet alleen digitaal, maar ook live. In de toekomst wil ik ook middelbare scholieren kennis laten maken met mijn activiteiten”, aldus Willemien.

Om bedrijven kennis te laten maken met haar escaperoomspellen zegt Willemien het volgende: ,,Nu de boer op! Om bij bedrijven en andere instanties dit onder de naam ‘Escape Point’ onder de aandacht te brengen. Online ben ik daarmee inmiddels al enige tijd bezig.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie