Afbeelding
Eigen foto

Kunstenares Sandra Pot ontwerpt hondenmonument voor Defensie

3 oktober 2023 om 15:13 Maatschappelijk

RHENEN Ter ere van alle diensthonden en hun geleiders bij Defensie is door kunstenares Sandra Pot uit Rhenen een bronzen monument ontworpen, die maandag 2 oktober bij het Nationaal Militair Museum in Soest is onthuld.

door Henk Jansen

Al meer dan zeventig jaar levert de diensthond (The Working Dog) een unieke en waardevolle bijdrage aan het uitvoeren van taken bij Defensie. Het gehele jaar door worden zij ingezet in Nederland en tijdens internationale missies waar zij een waardevolle bijdrage leveren aan vrede, vrijheid en veiligheid. 

Met het monument wordt waardering voor alle diensthonden en hun geleiders bij Defensie, in actieve dienst, maar ook buiten dienst, kracht bijgezet; voor alles wat zij in nationaal en internationaal verband hebben betekend. Tevens is dit een plek om te kunnen herdenken en terug te blikken op dat wat is geweest. 

Sandra Pot is zelf een groot hondenliefhebster en zij vond het een grote eer dat zij dit hondenmonument heeft mogen creëren en vond ze het interessant zich te mogen verdiepen in ‘The Working Dog’. Onderdeel daarvan was dat ze ook op de hondensectie op Volkel is geweest om dit te bestuderen. Het Monument werd onthuld door generaal-majoor R. Adang, samen met adjudant b.d. W. Stevens en kunstenares Sandra Pot. Het hondenmonument is openbaar te bekijken tijdens de openingsdagen van het Nationaal Militair Museum in Soesterberg.

Generaal-majoor R. Adang, adjudant b.d. W. Stevens en
kunstenares Sandra Pot bij het door de Rhenense kunstenaar
vervaardigde hondenmonument.
Henk Jansen
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie