Bibliotheek Veenendaal is gevestigd in de Cultuurfabriek.
Bibliotheek Veenendaal is gevestigd in de Cultuurfabriek. Henk G. fotografie

Bewoners kunnen met vragen over donorwet terecht bij Bibliotheek Veenendaal

21 maart 2023 om 13:03 Maatschappelijk

VEENENDAAL Inmiddels is de nieuwe donorwet alweer een aantal jaar geldig. Toch merkt Bibliotheek Veenendaal dat er nog altijd veel mensen zijn met vragen hierover. Daarom stelt de bibliotheek zich open voor vragen over de donorwet en over donor zijn.

,,Bewoners uit Veenendaal met vragen kunnen terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid in Bibliotheek Veenendaal. Hier kun je meer uitleg krijgen over de donorwet of hulp krijgen bij het invullen van de keuze in het Donorregister”, aldus Bibliotheek Veenendaal. De bibliotheek biedt deze dienst aan sinds de start van de nieuwe donorwet, die op 1 juli 2020 in werking is getreden. Destijds ontving iedereen van 18 jaar en ouder minimaal twee keer een brief, met daarin het verzoek om je donorregistratie in te vullen (mits dit nog niet was gedaan).

DONORREGISTRATIE

Uit statistieken van het CBS blijkt dat nog steeds miljoenen Nederlanders deze registratie niet hebben ingevuld en hierdoor automatisch donor zijn. Bibliotheek Veenendaal merkt dat nog niet iedereen hiervan op de hoogte is en wil hier daarom extra aandacht aan besteden. Zij roept iedereen op om zelf een registratie in te vullen. Ook aan de mensen die recent 18 zijn geworden. Een gemaakte keuze kan ook altijd weer gewijzigd worden.

,,De Bibliotheek neemt geen standpunt in over orgaandonatie maar biedt hulp bij het invullen van de keuze en geeft toegang tot laagdrempelige en betrouwbare informatie, zodat mensen zelf een weloverwogen keuze kunnen maken. Dit past bij de onafhankelijke en neutrale informatiefunctie van de Bibliotheek”, meldt de bibliotheek in hun persbericht.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie