De mensen van Club’95 ontvangen uit handen van Cees van Hal een cheque ter waarde van 2500 euro voor het jubileumfeest.
De mensen van Club’95 ontvangen uit handen van Cees van Hal een cheque ter waarde van 2500 euro voor het jubileumfeest. Co Keulstra

‘Als de sirene afgaat, hebben we ‘s avonds Club’95’

3 februari 2023 om 07:36 Maatschappelijk

VEENENDAAL Club’95 is in 1995 opgezet door Ad Schoeman. De doelstelling was om mensen met een beperking ook een plekje te geven in de (Wester)kerk. De meeste mensen komen uit Veenendaal, maar iedereen is van harte welkom. Stichting November 1981 heeft een cheque van 2500 euro overhandigd aan de leiding van Club’95, om in februari het door corona verlate 25-jarig bestaan te vieren.

door Co Keulstra

,,Elke eerste maandag van de maand beginnen we de avond met koffie en gebak daarna openen we met zingen en een gebed, vertelt Netty Middelman. ,,We vertellen een verhaal uit de Bijbel, met mooie platen op de beamer om het aanschouwelijk te maken en dan wordt er een spel gespeeld. Tenslotte drinken we samen nog wat en dan is het 21.30 uur. De mensen worden dan weer naar hun huis of onderkomen gebracht door onze vrijwillige chauffeurs. De Shelter heeft een eigen bus met chauffeur. Samen met mijn man Gert, Nelleke van Viegen en Kees Brouwer proberen wij mensen met een beperking een plaats in de kerk te geven. Want ook zij behoren tot onze gemeente.”

Stichting November 1981 heeft in samenspraak met alle betrokkenen de spaargelden van de mensen met een beperking vanuit LONAS in een stichting onder te brengen. Met het rendement van dit geld profiteerden alle ‘gezinsleden’ van dit huis. Nu wordt dit geld aangewend om projecten voor mensen met een beperking in Veenendaal te ondersteunen. 

GOED WERK

Thierry Haasbroek is de penningmeester van de stichting en legt uit: ,,Club’95 doet goed werk voor mensen met een beperking. In 2020 bestonden ze 25 jaar en wij vonden dat ze wel een feestje verdiend hadden. Daarom hebben wij besloten om deze mooie club 2500 euro te schenken om dit feestje te organiseren. Wij ondersteunen vele projecten voor mensen met een beperking zoals een rolstoelbus, de mensen van Bombardon kregen een nieuwe bakoven (15.000 euro), financiële ondersteuning voor de renovatie van het MOMO theater (10.000 euro) optreden van de Jostiband in de Basiliek (15.000 euro) Manege zonder Drempels (500 euro) G-voetbal van VRC (2500 euro) bijdrage voor het theehuis Dierenkamp Dragonder (25.000 euro) en nog veel meer. De doelstelling vanaf 2015 is geheel gericht op het financieel ondersteunen van de deelnemers van de stichting en het financieel ondersteunen van nieuwe en/of bestaande projecten voor groepen van mensen met verstandelijk en/of lichamelijk beperkingen in Veenendaal. “

Netty Middelman tenslotte: ,,Als afsluiting van het seizoen gaan we een dagje uit met de leden. We gaan naar een dierentuin, museum of iets dergelijks. Met elkaar hebben we dan een heel gezellige dag die we afsluiten met een barbecue, aangeboden door de familie De Kievid. Wij zijn hen en alle vrijwilligers dankbaar voor hun inzet.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie