Teamcaptain Xander Klink overhandigt de cheque aan Monique van de Vijver, voorzitter van de Stichting Vrienden van de Gedachteniskerk 
Teamcaptain Xander Klink overhandigt de cheque aan Monique van de Vijver, voorzitter van de Stichting Vrienden van de Gedachteniskerk  Jan Jansen

Stadsquiz Rhenen verbindt en verblijdt

20 november 2023 om 19:31 Lokaal Deel je nieuws

Op vrijdag 17 november sleepte team Almost All Import (AAI) opnieuw de derde prijs in de wacht van de Stadsquiz Rhenen. Deze keer gaat het prijzengeld naar de Stichting Vrienden van de Gedachteniskerk, een goed doel dat prima past bij de doelstelling van de Stadsquiz: mensen verbinden. Het monumentale kerkgebouw is destijds gebouwd ter nagedachtenis aan de strijd op de Grebbeberg, met de vereende krachten van vele Nederlanders.  

Vereende krachten waren ook nodig in team AAI om de grote diversiteit aan opdrachten en uitdagingen tot een goed einde te brengen. En daarbij is het handig als je team beschikt over verschillende kwaliteiten: muzikaliteit -gelukkig stond er een piano in de kerk!-, lokale kennis, wiskundeknobbels en YouTube-expertise. Bovendien is niet alleen creativiteit gewenst (maak een foto van een iconische filmscène), maar ook doorzettingsvermogen: maak een zo groot mogelijke pompon. Jongste deelnemer Anke Uitterhoeve (13): “Ik heb met veel plezier de vragen gemaakt, maar de afterparty in Bollee was nóg veel beter!”.

De Stichting wil de Gedachteniskerk samen met erfgoedbedrijf Tomorrow ontwikkelen tot een bijzondere plek van ontmoeting, waarbij herdenken en het verhaal van oorlog en vrede een prominente plek krijgen. In de ontwikkelings- en overgangsfase wordt het gebouw verhuurd voor allerhande activiteiten (voor meer informatie: reservering@gedachteniskerkrhenen.nl). Voorzitter Monique van de Vijver is erg blij met deze bijdrage aan de ontwikkelkosten, die ze in wil zetten als eigen bijdrage voor grotere subsidies. Teamcaptain Xander Klink: “Super dat we als team AAI weer in de prijzen zijn gevallen en de Stichting Vrienden van de Gedachteniskerk hiermee kunnen helpen.”

Met grote dank aan het team van de Stadsquiz Rhenen, dat al sinds het begin van het jaar bezig was met de voorbereiding van de opdrachten. Op naar het lustrum in 2024!

(Dianne Nijland)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie