Nieuwbouwcomplex De Lijsterberg in Rhenen
Nieuwbouwcomplex De Lijsterberg in Rhenen Rhenam Wonen

Feestelijke opening van nieuwbouwcomplex De Lijsterberg in Rhenen

29 juni 2023 om 18:17 Lokaal Deel je nieuws

RHENEN – Op 27 juni werd er feest gevierd aan de Lijsterberg in Rhenen, waar een duurzaam nieuwbouwcomplex met 20 sociale huurappartementen werd opgeleverd. Het openingsfeest werd bijgewoond door de nieuwe bewoners, woningcorporatie Rhenam Wonen, bouwbedrijf Driesten Harskamp en de gemeente Rhenen. Het was een bijzondere dag waarop de sleutels van de nieuwe appartementen werden overhandigd en de oplevering met alle aanwezigen werd gevierd. 

Opleveringsfeest  

Nadat de bewoners de sleutel van hun nieuwe appartement hadden ontvangen, vond er aan het einde van de dag een feestelijk samenzijn plaats. Tijdens dit opleveringsfeest kwamen de bewoners samen met vertegenwoordigers van Rhenam Wonen, Driesten Harskamp en de gemeente Rhenen. Wieke van Veldhuizen, directeur-bestuurder van Rhenam Wonen, en wethouder Gert van Laar heetten de aanwezigen welkom. Er werd geproost, gegeten en er ontstonden mooie gesprekken tussen de bewoners en andere aanwezigen.

Nieuwe sociale huurwoningen

Het nieuwbouwcomplex bestaat uit 20 sociale huurappartementen met parkeerplaatsen en een binnentuin. Met een gebruiksoppervlakte van circa 71m2 bieden deze moderne woningen een comfortabele leefruimte. Ze zijn levensloopbestendig, ontworpen voor een- en tweepersoonshuishoudens en worden sociaal verhuurd door Rhenam Wonen. De appartementen zijn van hoge kwaliteit, betaalbaar en uiterst duurzaam. Ze zijn gasloos, uitstekend geïsoleerd en voorzien van 5 zonnepanelen per woning, waarmee de bewoners zelf energie kunnen opwekken.

“Het zijn duurzame en energiezuinige appartementen. Goed voor de planeet, maar ook voor de portemonnee!”, aldus Wieke van Veldhuizen, directeur-bestuurder van Rhenam Wonen.

De woningen zijn met voorrang toegewezen aan bewoners uit de gemeente Rhenen. Uiteindelijk leidde dat ertoe dat veel Rhenense starters een woning hebben gekregen. “Ik ben blij dat zoveel Rhenense jongeren een woning hebben gekregen en ervoor gekozen hebben om in Rhenen te blijven wonen. Ik wens alle bewoners heel veel woonplezier!”, vertelde Gert van Laar, wethouder gemeente Rhenen.

Prettig samen wonen

Prettig samen wonen staat centraal in De Lijsterberg. Door de variatie in leeftijden van de bewoners, variërend van 20 tot 80 jaar en ouder, in combinatie met een toegankelijk ontwerp met ontmoetingsmogelijkheden, ontstaan er kansen voor een mooie vorm van samen wonen. Met de oplevering van De Lijsterberg heeft Rhenen er 20 nieuwe woningen bij waar duurzaamheid, betaalbaarheid en gemeenschapszin samenkomen.

Speech van wethouder Gert van Laar en directeur-bestuurder Rhenam Wonen Wieke van Veldhuizen
Blije nieuwe bewoner van De Lijsterberg
Openingsfeest van De Lijsterberg
Openingsfeest van De Lijsterberg
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie