Dik, Ab en Elly van Merkestijn
Dik, Ab en Elly van Merkestijn uit eigen foto's

LINTJESREGEN IN RHENEN

26 april 2023 om 19:06 Lokaal Deel je nieuws

Wat een heugelijke dag hadden wij vandaag. Door heel Nederland heen hadden we een lintjesregen, zo ook in Rhenen.

In Rhenen werd Dirk van Merkestijn, geboren op 17 juli 1935 in Overberg, gemeente Amerongen, gedecoreerd voor 20 jaar penningmeesterschap bij voetbalvereniging Candia in Rhenen.  

Twee jaar geleden kreeg Aaldert Cornelis Hendrik van Merkestijn, geboren op 28 maart 1937 in Overberg, gemeente Amrongen ook een lintje voor vele jaren bewezen diensten bij de MAC (Motor- en Auto Club te Veenendaal). Ook verrichtte hij werkzaamheden bij de KNMV (Koninklijke Nederlandse Motor Vereniging). Doordat zijn roots qua werk in de sigarenindustrie lagen, deed hij ook rondleidingen in het sigarenmuseum te Amerongen.

Vier jaar geleden werd Elisabeth van Wakeren – van Merkestijn, geboren op 21 december 1950 te Overberg, gemeente Amerongen, ook gedecoreerd voor vele vrijwillige werkzaamheden. Zij begon hiermee al als schoolmeisje op 14-jarige leeftijd door in de grote vakantie mensen in het ziekenhuis en in zorgcentra voor te gaan lezen. In de loop van haar leven heeft zij zowel in Nederland als in het buitenland vrijwillige werkzaamheden verricht. 

Deze drie personen zijn de kinderen van Dirk en Hendrika van Merkestijn – van Dam. Dirk was hoefsmid in Overberg. Jaren was hij ook brandweerman bij de brandweer in Amerongen. Verder ook nog bestuurslid van Het Groene Kruis in Amerongen. Hendrika zat in het bestuur van de Plattelandsvrouwen vereniging, maar zij collecteerde ook vaak voor diverse doeleinden, waaronder voor stichting de Zonnebloem.

Hun drie kinderen hebben dus met de paplepel ingegoten gekregen dat je wat voor andere mensen moet doen in welke vorm dan ook. Gezien dat het de Koning behaagt heeft om alle drie hun kinderen te decoreren, is dat wel gelukt.

Hoe bijzonder is het dat alle drie de kinderen uit een gezin gedecoreerd zijn. Dat gebeurt niet ieder jaar en zeker niet in ieder gezin.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie