De deelnemers aan de lezing.
De deelnemers aan de lezing. Jan van den Brink

‘Opdat wij niet vergeten’: lezing in Stadsmuseum Rhenen

24 april 2023 om 09:21 Historie

RHENEN In het Stadsmuseum werd zaterdag 22 april een lezing gegeven die als titel ‘Opdat wij niet vergeten’ had. Er waren verschillende sprekers. Diverse auteurs vertelden over hun onderzoek naar Joodse oorlogsslachtoffers. 

De heer Just M. Vlak vertelde namens de werkgroep Joodse oorlogsslachtoffers in Rhenen over het onderzoek wat voorafging aan het boek ‘Verdwenen uit Rhenen’ Joodse oorlogsslachtoffers: een naam, een gezicht, een verhaal. Annemarie Walravens is de auteur van het nieuw verschenen boek ‘Wij mochten er niet zijn, Elly en Liesje in de waanzin van de oorlog’. In dit boek beschrijft Annemarie Walravens de gebeurtenissen en wel en wee van de familie Frank in die periode. Het doel van het boek is om te zorgen dat aan de hand van het verhaal van Elly en Liesje, kinderen ook nu nog stil staan bij de verschrikkingen van de oorlog. 

Bea Bronkhorst vertelde over haar onderzoek naar een Joods echtpaar dat in de oorlog bij haar grootouders ondergedoken heeft gezeten in ‘42/’43. En wat de gevolgen waren van hun arrestatie. Dezelfde lezing wordt zaterdag 6 mei in het Bruna-filiaal aan de Frederik van de Paltshof in Rhenen gehouden. Aanvangstijd van deze lezing is 13.30 uur en deze duurt tot 16.00 uur.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie