Afbeelding
Pieter Vane

Expositie over de Scheepjeswol ten einde

Historie

VEENENDAAL Afgelopen zaterdag was de laatste dag van de expositie over de Scheepjeswol. Een samenwerking tussen het Museum en de Historische Vereniging Oud Veenendaal.

In het Museum stonden diverse objecten opgesteld afkomstig uit de “DS”, zoals de fabriek vaak genoemd werd. Ook was er een demonstratie vilten van wol door Carla van Laar, zat Joop de Man te spinnen achter zijn spinnenwiel en bediende Riet Stoop het weefgetouw.

Ook deze zaterdag was het, net als de zaterdag ervoor, weer gezellig druk. In totaal werden er ruim 400 bezoekers geteld tijdens de openstelling van de expositie.

Oud Veenendaal beschikt over een ruim aantal foto’s en documenten. Een deel daarvan was te zien in het documentatiecentrum van deze vereniging. Een ander deel van de collectie werd via een presentatie op een groot scherm vertoond. De organisatie van het event had bewust gekozen om deze fabriek als onderwerp van de tentoonstelling te kiezen. 35 jaar na het faillissement zijn er gelukkig nog veel oud-werknemers in leven. Deze presentatie was dan ook een feest van herkenning voor velen. De Scheepjeswol sloot zijn deuren in 1987 en werd in 1988 afgebroken. Een bedrijf waar bijna elke Veenendaler wel een familielid wist die daar gewerkt had.

Helaas door het coronagebeuren waren er de afgelopen twee jaar geen tentoonstellingen die door Oud Veenendaal en het Museum werden georganiseerd. Eerdere tentoonstellingen die gehouden werden betroffen de Nieuwewegseschool en de Ritmeester Sigarenfabrieken.

Door Anne Slok

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
Afbeelding
Stilok brengt aantal programma’s fors terug maar blijft uitzenden rond kerkdiensten 13 uur geleden
Afbeelding
Jubilieum Rembrandt College wordt groots gevierd 14 uur geleden
Afbeelding
Uitvaartverzekering, kapitaal of natura? De specialist 15 uur geleden
Afbeelding
Vier kandidaten uit gemeente Rhenen voor SGP-lijst Provinciale Statenverkiezingen 16 uur geleden
Afbeelding
Nadenken over ja/ja-sticker voor Veenendaal 18 uur geleden
Afbeelding
Na bijna 40 jaar valt doek voor Snuffelshop 21 uur geleden
Afbeelding
Sinterklaas en Mrs. Harris in Filmhuis Veenendaal 21 uur geleden