Afbeelding
Pieter Vane

Georganiseerde struikrovers slaan hun slag in het Franse Gat

18 september 2023 om 07:15 Evenementen

VEENENDAAL Groen in een tuin of op het balkon is fijn voor de vogels, vlinders, bijen én voor een bewoner zelf. Dus wie gratis planten of struiken wel kon gebruiken mocht zaterdag het groen, dat anders verloren zou gaan tijdens de sloop in het Franse Gat, een tweede leven geven. Tussen 10.00 en 14.00 uur waren talloze geïnteresseerden actief op de Mr. Heemskerkstraat en Dr. Colijnstraat om letterlijk struiken te roven en zo het het groen te redden. 

Een deel van de woningen in deze straten wordt dit najaar gesloopt om plaats te maken voor duurzame nieuwbouw. Om te voorkomen dat al het groen in de voor- en achtertuinen van deze 38 huurwoningen verloren gaat, kregen alle inwoners van Veenendaal de kans om planten en struiken uit te graven en mee te nemen om in hun eigen tuin een tweede leven te geven. Het Struikroven in het Franse Gat was een initiatief van de gemeente Veenendaal en Veenvesters. Samen met Stichting Struikroven gaven ze zo mensen de kans het groen dat in deze tuinen staat een nieuwe bestemming te geven. Zo dragen we gezamenlijk bij aan de biodiversiteit en circulariteit in de wijk. Het belooft een leuke en gezellige dag voor jong én oud te worden!

 FRANSE GAT VERNIEUWT

Veenvesters vernieuwt de komende twintig jaar 1.100 huurwoningen. Door renovatie, sloop en nieuwbouw en verduurzaming komen er woningen ‘waarin het prettig en behaaglijk wonen is, met energielasten die omlaag kunnen.’ Meer informatie op fransegatvernieuwt.nl. of de Franse Gat BouwApp.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie