Afbeelding
Jan van den Brink

Shiitake kwekerij: nieuwe en gezonde loot bij boerderij ‘Het Binnenveld’

17 november 2023 om 17:27 Duurzaamheid

RHENEN Een bedrijf volop in beweging. En op zoek naar steeds nieuwe duurzame ontwikkelingen. Dat is boerderij ‘Het Binnenveld’ aan de Zuidelijke Meentsteeg in Rhenen. Vanmiddag werd voor een grote schare aan belangstellenden een nieuwe activiteit binnen het bedrijf geïntroduceerd, te weten een Shiitake kwekerij. 

door Henk Jansen

De Shiitake is volgens Roel van Dijk, eigenaar van boerderij ‘Het Binnenveld’, een gezonde paddenstoel. ‘’Deze zit boordevol voedingsstoffen en vezels. Ze bevat onder meer vitamine B2 en B3 die belangrijk zijn voor een goede energiestofwisseling.’’

Van Dijk wist ook te melden dat de kweekmethode van de Shiitake volledig veganistisch is en ook dat de paddenstoel een kruidige smaak heeft en goed geschikt is om te roerbakken en te stoven en te grillen. De vele aanwezigen namen de proef op de som bij het drinken van een paddenstoelensoep en een Shiitake hamburger. Dat ter plekke werd uitgeschonken en werd gegrild. 

Na wat toespraken van onder meer de Rhenense burgemeester Hans van der Pas begaven de vele aanwezigen zich naar een grote container waarin de Shiitake-kwekerij geplaatst is. Na een lint te hebben doorgeknipt werden de belangstellenden de gelegenheid geboden om de kwekerij, in groepjes van 5 personen, te bekijken. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie