Afbeelding
Dierenambulance Nederrijn

Zes kippen gedumpt in een doos in Elst: ‘Laffe daad’

20 maart 2023 om 10:16 Dieren

ELST De Dierenambulance Nederrijn heeft afgelopen weekend zes gedumpte kippen proberen te redden in Elst. De dieren werden door een melder aangetroffen in een doos bij een huis dat tegen het bos aanligt. Vier kippen zijn inmiddels gered, schrijft de dierenambulance op Facebook. ,,Als de twee kippen niet snel worden gevangen, zijn ze ten dode opgeschreven. Hetzij door te weinig voer of doordat ze een prooi van de vos zullen worden.”

Toen de melder de doos aantrof, ging deze een kijkje nemen. ,,De kippen waren blij dat ze het daglicht zagen en vlogen weg uit hun krappe huisvesting”, schrijft de dierenambulance. ,,Een van de kippen was behoorlijk kaalgepikt door de andere kippen. Helaas ontsnapten ze in het dichte struikgewas.”

KRUIPEND EN KLIMMEND

Zaterdag wisten medewerkers van de dierenambulance twee kippen te vangen. Zondag werd een tweede poging gedaan. ,,Kruipend en klimmend door de braamstruiken en takken was de oogst na een uur vangen weer twee kippen. Helaas lieten de andere twee zich niet vangen en verstopten zij zich in de dorre braamstruiken. We hopen de andere twee ook nog te vangen als zij ergens ‘op stok’ gaan, al was de melder ervan overtuigd dat er nog een zevende kip zou moeten zijn, maar die hebben wij niet gezien”, staat er in het bericht. 

(De tekst gaat verder onder de foto.)


Een van de kippen was behoorlijk gehavend.  - Dierenambulance Nederrijn

De dierenambulance heeft ook nog wat woorden voor degene die de dieren heeft gedumpt: ,,We willen de voormalige eigenaar bedanken voor deze laffe daad. Hopelijk ben je trots op jezelf.”

Een van de kippen was behoorlijk gehavend.
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie