Danny en Walter (eigenaren ‘Barbier Kerels) met Charly Bos in het midden.
Danny en Walter (eigenaren ‘Barbier Kerels) met Charly Bos in het midden. Eigen foto

‘Summer of Soul’ zaterdag 2 juli in Down Town

27 juni 2022 om 10:39 Activiteiten

VEENENDAAL ‘Barber Kerels’ houdt zaterdag 2 juli in Down Town in Veenendaal voor de derde maal een swingende muziek met soul, funk, hiphop en discomuziek. Dit keer onder de noemer ‘Summer of Soul’.

Het evenement begint om 17.00 en gaat door tot 24.00 uur. De entree is gratis. De dj’s Charly Bos, Ros en Rinie vertegenwoordigen de muzikale tijdvlakken vanaf de jaren ‘70, ’80 en ‘90. 

De drie dj’s zijn ooit in Veenendaal begonnen en hebben hun werkveld uitgebreid over heel Nederland. Charly Bos is enkele jaren terug in het Amerikaanse Memphis geweest om de roots van het Stax-label te volgen. Kortgeleden bezocht DJ Ros Detroit. De stad waar het Motown-label van Berry Gordie eind jaren ’50 begon. 

Charly Bos neemt de bezoekers van zaterdag 2 juli mee naar de oorsprong van de Soulmuziek en de emancipatie van de zwarte Amerikanen. Ros en Rinie draaien en mixen de muziek op een prachtige wijze. 

Rond 21.00 uur treden de bekende Veenendaalse artiesten, Peter Beurskens en Willem Meijering op. Wie tijdens dit de ogen dichtknijpt krijgt de ervaring of Wilson Pickett, Marvin Gay en Lionel Richie live optreden in Down Town. Peter Beurskens wordt begeleid door Willem Meijering. 

‘Summer of Soul’ is ook een ode aan het legendarische Harlem Cultural Festival in 1969. Het was de viering van Afro-Amerikaanse cultuur en muziek in de Verenigde Staten.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie