Julia Duijst, Noortje Dekker, Anna de Jonge, Fien Cornelissen en Quinty van Ingen
Julia Duijst, Noortje Dekker, Anna de Jonge, Fien Cornelissen en Quinty van Ingen Manja Moraal

Turnclub P.i.T levert Nederlands Kampioen 1e divisie Turnen

25 april 2022 om 13:20 Activiteiten Deel je nieuws

Waalwijk - Afgelopen zaterdag mochten de eerste divisie turnsters van P.i.T zich melden op het Nederlands Kampioenschap turnen. Noortje Dekker, Fien Cornelissen en Quinty van Ingen (Jeugd C) begonnen op het toestel sprong en lieten zien hierin uit te blinken met hun scores. Ook de brug ronde kwamen de dames prima door. Op balk lieten alle drie de meiden toch zien dat er best wedstrijd spanning was en lieten hier wat punten liggen. Vooral voor Cornelissen was dit een grove fout en waren dit hele dure punten. Zuur als je op weg bent je richting het podium te turnen.  
Op vloer herpakte Cornelissen zich erg goed en werd uiteindelijk 8e. Van Ingen sloot haar NK ook mooi af met een 7e plaats. 
Dekker deed met haar vloeroefening nog een schepje bovenop haar mooie meerkamp. Een nieuw gelukte acroserie en een hoge score leidde haar naar het hoogste podium. 
Dekker en Cornelissen plaatsten zich tevens voor drie toestel finales en mogen deze oefeningen nog 1 keer laten zien in Ahoy. 

Marleen Epskamp mocht zich mengen in de strijd van de Senioren B. Epskamp heeft begin van het seizoen een flinke blessure opgelopen waardoor ze in plaats van doorbouwen, vooral bezig was met terug komen op niveau. Dit heeft zij fantastisch gedaan met als resultaat drie mooie oefeningen en een balkfinale op het grote podium in Ahoy.

Op zondag mochten de jongste turnsters van het hoogste niveau 1 aanvangen. Wat een progressie hebben ze laten zien en wat hielden ze zich staande tussen turnsters die veel meer uren trainen en zelfs 1 of 2 jaar ouder zijn. Lynn Hopman en Jaelynn Pieters werden vierde. Lieke Tollenaar zesde, Kaylanne van Beek achtste en Kaily Meerwijk 10e. 
Deze dag werd afgesloten door het team van niveau C. Dit team bestond uit Noortje Dekker, Quinty van Ingen, Fien Cornelissen, Julia Duijst en Anna de Jonge. De dames lieten zien over veel teamspirit te beschikken en hielden elkaar positief bij tegenslag. Ze werden 3e van Nederland van de 20 beste teams op C niveau, een knappe prestatie!

Marleen Epskamp
Kaylanne Van Beek, Jaelynn Pieters, Kaily Meerwijk, Lynn Hopman en Lieke Tollenaar
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie