Afbeelding
Pieter Vane

Veel verklede kinderen tijdens Lampegietavond in de wijk Franse Gat

21 september 2021 om 08:33 Activiteiten

VEENENDAAL Een grote opkomst met veel verklede en geschminkte kinderen maandagavond tijdens de Lampegietavond in de wijk Franse Gat. Een meisje met een mooie blauwe jurk zoals Cinderella had haar jurk zelf gemaakt, vertelde een trotse moeder. Muziekcorps Caecilia liep voor de optocht uit. Achteraan speelden de muzikanten van BlaasVaak in mooie rode uniformen een dweilorkest. In totaal 343 kinderen liepen mee. 

De optocht voerde over een lengte van circa twee kilometer door de wijk het Franse Gat. Langs de straten stonden ouders, vrienden en belangstellenden de stoet toe te juichen en overal werden ter herkenning handen opgestoken en snel een foto gemaakt. Tokki, de mascotte van de avond, reed mee met een wagentje met daarin, in doeken gewikkeld, een groot ei. Het ei moest warm blijven en diende uitgebroed te worden, zo werd er gezegd. 

Weer op het startpunt Bruiniplein aangekomen was er een verfrissing voor de deelnemers aan de optocht en natuurlijk het traditionele kaneelstokje die op schalen werd uitgedeeld voor wie dat wilde.  

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie