Cor van Dam, in de jaren zeventig Prins Tot de eerste, werd niet vergeten. Zijn weduwe Rieky van Dam, zijn zoons René, die nu Prins Tot de tweede is, en Richard (links) poseerden naast het grote portret van hun man en vader. Er zitten liefst 46 jaren tussen het stoppen en heroprichten vorig jaar van de club.
Cor van Dam, in de jaren zeventig Prins Tot de eerste, werd niet vergeten. Zijn weduwe Rieky van Dam, zijn zoons René, die nu Prins Tot de tweede is, en Richard (links) poseerden naast het grote portret van hun man en vader. Er zitten liefst 46 jaren tussen het stoppen en heroprichten vorig jaar van de club. Jan van den Brink

De Rijntrekkers vieren carnavalsweekend in Elst

11 februari 2024 om 15:56 Activiteiten

ELST De in de zomer van vorig jaar heropgerichte carnavalsclub De Rijntrekkers in het Utrechtse Elst vierde in het weekend voor het eerst echt goed carnaval.

door Martin Brink

Zoals gebruikelijk gebeurde dat in het ‘thuishonk’ Het Bestegoed waar zaterdag tussen half acht en één uur onder het mom van ‘Wai zen d’r wir!’ een avond vol vertier en entertainment werd geboden.
Prins Tot de Tweede was er uiteraard met zijn Raad van Elf aanwezig. Hij werd bijgestaan door zijn adjudanten Fred en Patrick.

SLEUTEL In de dagen ervoor werd de ‘sleutel’ van het dorp al aan Prins Tot de tweede overhandigd. Dat gebeurde door loco-burgemeester Dick Poortinga die zelf ook inwoner is van Elst.

Daarmee veranderde het dorp ook tijdelijk van naam. Elst werd namelijk Tabaksgat, verwijzend naar de historische betekenis van de tabaksteelt die zeker driehonderd jaar het dorp beheerste maar in 1974 definitief stopte toen de laatste tabaksboer Elstenaar D.J. Wisgerhof de spreekwoordelijke pijp aan Maarten gaf.

LIJN VOORTZETTEN Elst had in de jaren zeventig van de vorige eeuw onder dezelfde naam al een carnavalsclub. Er werd serieus gefeest en het verenigingsleven leefde ook wat meer in die tijd.
Dat zorgde voor meer binding in het dorp. De huidige Rijntrekkers willen die lijn voortzetten ,,maar dan wel op een hedendaagse wijze, passend bij het Elst van nu.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie