rustende wandelaars op Plantage Willem III
rustende wandelaars op Plantage Willem III Willem van Zanten

11e cunera wandeltocht 2022

30 mei 2022 om 22:21 Lokaal Deel je nieuws

11e  Cunera Wandeltocht vanuit Rhenen

Na 4 jaren is het weer mogelijk om deze fraaie wandeltocht te organiseren. In 2019 kon het niet doorgaan wegens stormweer en in 2020 en 2021 speelde corona ons parten.

Deze Cunera Wandeltocht is traditiegetrouw een onderdeel van Cuneradag en verwijst naar de vroegere pelgrimages op de vastgestelde Cuneradag-datum en dat was de dag van haar heiligverklaring op 12 juni.

Cuneradag in Rhenen is steeds op de zaterdag van de week, waarin 12 juni valt en dat is dit jaar op zaterdag 11 juni.

De routebeschrijving en de routekaart  voor de wandeltocht krijgt u die dag voor slechts € 3,- (kinderen voor half geld) bij de kraam van de Cunera-organisatie en voedselbank, tegenover restaurant “De Koning van Denemarken”. Het billboard langs de hoofdweg wijst u de startplaats. De opbrengst van de wandeltocht (inschrijfgeld), maar ook die van de handgemaakte houten artikelen op de kraam komt ten goede aan de voedselbank NederVeluwe, uitgifte Rhenen/Elst.

De kraam wordt verzorgd door medewerkers van de werkgroep “Wandeluitdaging Elst”, die daar ook informatie aanbiedt over een nieuw op te starten wandelgroep met begeleiding. Deze groep gaat wekelijks op dinsdagavond door het bos wandelen vanaf de parkeerplaats bij de sportvelden aan de Sportweg in Elst. Op dinsdag 10 mei is de eerste samenkomst daar gepland om 19.00 uur.

Na de volbrachte wandeling haalt u bij diezelfde kraam de wandelmedaille, de Cunera-aflaatbrief en de Cunera-sticker op (en naar believen een Cunerastempel voor het wandelboekje), waarna u nog rustig alle activiteiten op en rondom de Cuneramarkt kunt bezoeken.

De route is 10,4 km lang, maar wordt 12 km, als u gebruik maakt van het inlegvel om door het mooie natuurgebied van de Palmerswaard terug te keren.

U loopt door de bossen van de Utrechtse Heuvelrug, langs de Leemkuil, Kwintelooijen (fraaie vergezichten) en over Plantage Willem III (met damherten, konikpaarden en galloway-runderen) om tenslotte via de Palmerswaard met zijn plassen en moerassen terug te lopen naar het Cunera-gebeuren in Rhenen. Honden zijn helaas op De Plantage niet toegestaan.

Vanaf 11.00 uur tot ’s middags 14.00 uur kunt u individueel of in groepjes bij de startkraam terecht voor deelname aan deze wandeltocht.

Zie ook www.cuneradag.nl  Nadere info via wimvanzanten.elst@gmail.com en tel. 0318-471662.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie