14 mei 2022 om 07:39 Sport Deel je nieuws

Goedendag beste mensen, ik heb vrijdag 13-05-2022 een heerlijke zaalvoetbalwedstrijd, met veel publiek, gefilmd tussen ZVC Veenendaal 1 - RKAV Volendam - Zaalvoetbal 2.

RKAV Volendam was met een indrukwekkende reeks bezig, en wist dat als ze ZVC Veenendaal konden verslaan hun later nog konden passeren op de ranglijst.

Als ZVC Veenendaal zou winnen, konden ze RKAV Volendam bijna zeker van zich af schudden, en vol voor een promotieplek naar de eerste divisie gaan.

De eerste twee teams promoveren.

Ik had het geluk dat Teus Nieboer weer beschikbaar was als commentator.

Het is een genot om naar Teus te luisteren.

Teus weet alle ins- en outs van het team, alle spelregels, en legt dat tijdens de wedstrijd ook uit, hulde!

Reclame voor het zaalvoetbal!

Volendam koos met de strategie veel voor de lange bal.

De keeper gooide dan meestal de bal zowat in de goal van ZVC Veenendaal, om vanuit daar direct voor gevaar te zorgen, dicht bij de goal van ZVC Veenendaal dus.

Het schijnt dat ZVC Veenendaal daar in de uitwedstrijd op 11maart j.l. (4-2 verlies) veel moeite mee heeft gehad.

Nu verdedigde ZVC gewoon goed, en verkeerde de keeper Mustafa Kaya wederom in een bloedvorm.

ZVC Veenendaal schoot werkelijk uit de startblokken, en in de eerste 10 minuten stond het al 3-0.

Wie had dat vooraf verwacht?

Ruststand werd uiteindelijk 3-1.

De tweede helft moest RKAV Volendam natuurlijk meer komen, en dat deden ze ook.

Zelfs met een veldman meer en zonder keeper wist Mustafa met subliem keeperswerk lang lang nog een tegentreffer te voorkomen.

Sterker nog ZVC Veenendaal deelde in de 17e- en 20e minuut van de tweede helft een mokerslag uit, en wisten uit te lopen naar 5-1.

De tweede helft werd wel wat grimmiger, maar ZVC Veenendaal had de emoties snel weer onder controle.

RKAV Volendam moet je wel een compliment geven dat ze het bleven proberen, en maakten in de 25e minuut van de tweede helft de 5-2.