Cuneratoren
Cuneratoren Cuneragilde (Tom Leker)

Torenbeklimming tijdens beiaardbespeling

19 november 2021 om 10:27 Lokaal Deel je nieuws

Zaterdag 27 november om 14.30 uur  kan de toren beklommen worden. Beiaardier Klaas de Haan speelt tijdens de beklimming.

Beklim de 300 treden van de Cuneratoren.  De gids van het Cuneragilde vertelt op iedere verdieping wat er allemaal te zien is.  Bij de beiaard zie je de oudste klok: de Paulusklok, geboren in 1555. Gegoten door Jan Tolhuis, waarschijnlijk ergens in de een veldoven in Rhenen. Ruim 1650 kilo brons.  Erfgoed dat nog steeds dagelijks in gebruik is alsof het de gewoonste zaak van de wereld is.

Er kunnen maximaal 10 personen mee omhoog.  Kaartjes worden vanaf een uur voor de beklimming verkocht aan de balie van het VVV / Stadsmuseum in Rhenen.  Coronatoegangsbewijs (QR code + legitimatie) voor personen van 18 en ouder is vereist en neem een mondkapje mee.  Kosten € 5,-  per persoon. Kinderen tot en met 12 jaar €2,-  en onder begeleiding van een volwassene.

Zelf een rondleiding organiseren? Mail ruim van te voren naar  VVV@stadsmuseumrhenen.nl . U zorgt voor de groep, het Cuneragilde voor de gids. Er is heel veel te zien in Rhenen. En er is dus ook heel veel te vertellen.  

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie