the making of 1917
the making of 1917 Bron: Filmdepot

3 Topfilms in Filmhuis Veenendaal

5 november 2021 om 11:16 Lokaal Deel je nieuws

Op vrijdag 12 november staat De Veroordeling om 20.00 uur op het programma. Deze Nederlandse thriller met Fedja van Huet in de hoofdrol, vertelt het indringende verhaal over de Deventer moordzaak. De pers maakte er destijds een waar spektakel van. Was de klusjesman nu betrokken of was het juist haar financieel adviseur, die de 60-jarige weduwe in 1999 om het leven bracht? 130 Minuten topentertainment van eigen bodem. 

Op zaterdag 13 november start de kaskraker 1917 om 20.00 uur. Bijna 2 jaar geleden verraste deze oorlogsfilm de wereld; zowel filmrecensenten als het publiek waren unaniem in hun enthousiasme.  

Dit filmische epos over 2 soldaten met een bijna onmogelijke missie in vijandig gebied, won drie Oscars. Maar deze film ontving ook meer dan terecht zoveel andere nominaties en hoge onderscheidingen. Het camerawerk is spectaculair en uniek. Bijna 2 uur kijkgenot en ervaar zelf waarom IMDB, het internet informatieplatform voor bioscoopfilms, dit meesterwerk beoordeelt met een 8,3! 

Op zondag 14 november sluit Druk om 14.30 uur het Filmhuis-weekend af.  

Een Deense kwaliteitsfilm uit 2021 over de verrassende gevolgen van een experiment over het gebruik van een dagelijkse hoeveelheid alcohol. De eerste tekenen zijn opvallend positief; de 4 aanvankelijk uitgebluste collega’s boeken op een middelbare school enorme verbeteringen met de studenten in de schoolresultaten. Internationaal topacteur Mads Mikkelsen speelt als Martin de hoofdrol in deze Oscarwinnaar voor de Beste Buitenlandse film. Een meesterwerk van 1 uur en 56 minuten, dat door 92% van de Google-stemmers werd ‘geliked’. 

Verder heeft het Filmhuis Veenendaal een fantastische aanbieding voor nieuwe leden. Als je nu lid wordt, betaal je tot 1 januari 2023 maar € 15,00. Dat betekent dat november en december 2021 helemaal gratis zijn. Voor dat bedrag ontvang je korting op elk filmbezoek en maandelijks ligt het Veens Filmblad dan ook op de mat. 

Meer informatie en kaartverkoop op www.filmhuisveenendaal.nl. Bij bezoek aan het theater wordt de QR-code gevraagd. 

Noot voor de redactie: 

Voor meer informatie:  

www.filmhuisveenendaal.nl 

M: alexander@harcksen.nl 

Alexander Harcksen 

T: 06-21561194 

Filmhuis Veenendaal, Kees Stipplein 72, 3901 TP Veenendaal 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie