Margriet Wienecke, voorzitter Soroptimistclub Rhenen-Veenendaal overhandigt de cheque van € 15.500 aan Pamela Hoetelmans, voorzitter Ruby and Rose
Margriet Wienecke, voorzitter Soroptimistclub Rhenen-Veenendaal overhandigt de cheque van € 15.500 aan Pamela Hoetelmans, voorzitter Ruby and Rose Monica Brouwer

Kunstveiling Soroptimisten groot succes!

8 oktober 2021 om 16:42 Lokaal Deel je nieuws

Soroptimistclub Rhenen-Veenendaal kon donderdagavond 7 oktober, na afloop van de kunstveiling een cheque van € 15.500 overhandigen aan de stichting Ruby and Rose. De veiling was het slotstuk van het 25 jarig bestaan van de Soroptimistclub. De ruim 100 bezoekers van de veiling beleefden, onder leiding van de bevlogen veilingmeester JP, een enerverende avond, die uiteindelijk € 12.000 opbracht voor het goede doel. Samen met de opbrengst van eerdere acties is de uiteindelijke bijdrage aan het lustrumproject Ruby and Rose een stuk hoger uitgevallen dan in eerste instantie was gedacht.

‘Dat we Ruby and Rose met € 15.500 kunnen steunen om onderzoek naar gynaecologische kanker te kunnen doen, overtreft onze stoutste verwachtingen’, aldus voorzitter Margriet Wienecke. ‘Als Soroptimistclub Rhenen-Veenendaal wilden we in ons lustrumjaar met het Kunstproject iets moois neerzetten en tegelijkertijd geld inzamelen.

Het kunstproject, waarvoor 25 kunstenaars aan het werk zijn geweest hebben we ondanks corona gewoon uit kunnen voeren. De kunstenaars uit Rhenen, Veenendaal en de regio zijn allen aan het werk gegaan op basis van een aan hen uitgereikte stalen vogel. De vogel was speciaal ontworpen voor het lustrumjaar van de Soroptimistclub. Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in een enorme variatie aan kunstwerken. Soms is de stalen vogel in het kunstwerk verwerkt en soms heeft deze alleen als inspiratiebron gediend. Van de kunstwerken zijn prachtige ansichtkaarten gemaakt, die nog steeds te koop zijn via de website www.kunstveilingveenendaal.nl Op de website is ook te zien welke kunstenaars mee hebben gedaan en welke kunstwerken zij hebben gemaakt.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie