De 2 prijswinnaars Bertus Sasbrink en Chris Fraikin met Linette Dijk
De 2 prijswinnaars Bertus Sasbrink en Chris Fraikin met Linette Dijk Erik van Barneveld

De beste foto van de clubwedstrijd “Leo Bloeme” van Fotoclub Camera Obscura.

7 oktober 2021 om 17:08 Lokaal Deel je nieuws

Na maandenlang geen activiteiten te hebben gehouden, door de corona maatregelen, hebben we afgelopen dinsdag 5 oktober weer onze jaarlijkse Clubwedstijd “Leo Bloeme” kunnen organiseren. De wisselprijs bestaat uit een “zilveren camera”.

Deze wedstrijd is vernoemd naar een inmiddels overleden oud clublid, die ruim 60 jaar actief is geweest bij onze fotoclub. Vorig jaar moesten we deze wedstrijd volledig digitaal houden. Maar dit jaar hebben we kunstenares Linette Dijk bereid gevonden, om in de Meent, uit ruim 40 prachtige foto’s de beste 3 foto’s te selecteren.

Geen makkelijke klus, want het niveau van dit jaar lag weer erg hoog. Na bespreken van de foto’s en na lang wikken en wegen kwam zij uit op de 10 beste foto’s, waaruit uiteindelijk de 3 beste foto’s voor dit jaar gekozen werden.

Nieuwkomer Bertus Sasbrink ging er direct met de eerste prijs (De “Zilveren Camera”) ervandoor, terwijl Chris Fraikin met 2 foto’s de tweede en de derde prijs voor zijn rekening nam. Al met al een geslaagde en gezellige avond met alle deelnemende clubleden.

De 10 best geselecteerde foto’s van deze avond zullen overigens in november meedoen aan de afdelingswedstrijd Utrecht- ’t Gooi van de Fotobond: De beste Club 2021.

De fotoclub Camera Obscura Veenendaal is actief met ca. 35 leden, de laatste tijd zijn er weer nieuwe leden bij gekomen. Daarnaast zijn er diverse werkgroepen en externe excursies actief. Voor informatie en inspiratie worden regelmatig lezingen van gastsprekers gehouden. Zo zal de eerstvolgende lezing op 2 november door Erik Joosten gehouden worden. Thema: Wildlife en reisfotografie. Ook niet leden zijn welkom tegen een kleine vergoeding en aanmelding. Zie meer info op onze website bij het kopje programma.

Wilt u wat meer weten over onze fotoclub dan kunt u mailen naar:

Secretaris@fotoclub-cameraobscura.nl of kijk op www.fotoclub-cameraobscura.nl

Eindselectie door Linette
Overzichtsfoto van de wedstrijdfoto's met Linette
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie