Hang On volwassen selectie
Hang On volwassen selectie Priscilla de Vries

Vliegende start voor Hang On!

6 oktober 2021 om 01:32 Sport Deel je nieuws

Na een lange periode waarin er geen wedstrijden waren is Hang On met een vliegende start aan het nieuwe Survivalrun seizoen begonnen. Hoofdtrainer/coach Erik de Heer kijkt met grote tevredenheid terug naar de afgelopen 3 Survivalrun wedstrijden die meetellen in de Landelijke competitie. Zowel bij de jeugd als de volwassen Hang On werden er veel overwinningen geboekt

Als je bij de dames/meisjes kijkt is er bij Hang On  heel veel “girlpower” te zien grapt Erik de Heer.

Florence van Helten liet op de langste survialrun afstand (LSR) zien een klasse apart te zijn. Niet veel alteten zijn in staat deze lange afstand te volbrengen maar Florence won beide runs in Udenhout en Leeuwarden en wist zich bovendien te meten aan de top bij de heren. Sandra van Dijk wist in deze beide runs 2e te worden wat tevens een 1e plek bij de veteranen opleverde

Meira Zubcevic die dit seizoen uitkomt op de middellange afstand (MSR) wist overtuigend Udenhout te winnen. Vorig jaar was Meira nig jeugdlid en dat maakt de overwinning extra speciaal.

En dan te denken aan de jeugd meisjes; Anne van Schuppen (10-11 jaar) en Lemoni Berk wisten alle drie de wedstrijden in hun categorie op hun naam te schrijven. Zo wonnen ze in Udenhout, Ede en Leeuwarden) en staan stevig op de 1e plek in het ussenklassement. Maar ook Esmee den Hertog (10-11)  is goed op dreef en wistt drie keer beslag te leggen op de 2e plek.  Loes van Schuppen (10-11) en  Marloes de Boer (12-14) wisten eveneens op het podium te komen en behoren nog de kanshebbers.

Maar ook bij de heren weet de Hang On delegatie uitsgtekend te presteren. De mannen kunnen altijd kunnen op zware tegenstand in een brede survvialrun top. Zo werd Stijn Lagrand in zijn 1e seizoen bij de senioren erg knap 3e in de MSR in Udenhout. Zijn trainingsmaat Jesse de Heer behaalde de 4e plek.

Voormalig Jeugdlid Maarten Heerkens doet het uitstekend in zijn 1e seizoen bij de senioren. Zo werd hij 9e in Leeuwarden en 7e in Udenhout en is een jongen waar we nog veel kunnen verwachten dit seizoen.

Martijn Bloem wist bij de veteranen in LSR Udenhout 2e te worden en in Leeuwarden won hij hierin de  MSR.

Jeugdlid Teije van der Kooij liet eveneneens zien dat hij in goede vorm verkeerd. Zo wist hgij maar liefst drie op rij te winnen bij de jongens 12-14 . Simon Copray  die in het tussenklassement op een gedeelde 1e plek staat wist  bij de jongens 10-11 in Udenhout te winnen en in Ede en Leeuwarden werd hij 2e.

tIn de corona periode hadden bepaalde jeugdleden uit de selectie alleen nog maar hard getraind maar nog nooit een run kunnen lopen en dus geen ervaring hierin. Dat door goede training dit geen bezwaar hoeft te zijn bewees het feit dat diverse jeugdleden in hun éérste wedstrijd ooit direct het podium beklommen en mee strijden in de top.  Mathis van Selten wist liefst 2 keer het podium te betreden en IJsbrand Terpstra werd 3e in Udenhout.

Trainer/Coach Erik de Heer benadrukt dat bij het opsommen van deze succes  niet vergegtn mag worden dat zowel bij de senioren als de jeugd  zoveel Hang On atleten weliswaar geen podium hadden maar zeer hoog eindigde of heel veel progressie hebben doorgemaakt.

 ‘Voor mij is het geweldig te zien dat nu het weer mag en kan dat er door mijn atleten zo goed gepresteerd wordt! Laten we wel zijn we hebben een grot groep die in top meedraait en net eronder. Het gemotiveerd door blijven trainen in een onzekere coronatijd zie ik nu beloond worden met een vliegende start aan het begin het seizoen’ aldus de trotse trainer.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie