Kasteel Doorwerth 1944
Kasteel Doorwerth 1944 Bron: GLK

September ‘44 wandelingen

14 september 2021 om 13:27 Lokaal Deel je nieuws

Tijdens de slag om Arnhem en daarna is rond kasteel Doorwerth zwaar gevochten. Tijdens speciale rondleidingen in september en oktober voert de kasteelgids je langs opmerkelijke plekken uit de strijd.

Op zondag 17 september 1944 begint operatie Market Garden. Geallieerde troepen landen in de omgeving van Heelsum en Wolfheze. Zij willen de brug over de Rijn bij Arnhem veroveren op de Duitsers. Op 21 september komt Doorwerth in de frontlinie te liggen.

De September 44 wandeling voert wijds om het kasteel en geeft een reconstructie van de gebeurtenissen in de nadagen van de slag bij Arnhem aan de hand van ooggetuigenverslagen. Op foto’s is te zien wat de gevolgen waren voor het kasteel.  

De rondleiding duur circa 1,5 uur en is ook geschikt voor bezoekers die een rolstoel, rollator of een scootmobiel gebruiken.

Wanneer:       19 september en 3, 10, 17, 24 en 31 oktober

Tijd:                14:00 uur

Duur:              1,5 uur

Kosten:           Volwassenen € 5,00 en kinderen € 4,00

Reserveren:    Vooraf reserveren voor deze activiteit is verplicht en kan via www.glk.nl/doorwerth.

Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth is een stoer Middeleeuws kasteel, prachtig gelegen in de noordelijke uiterwaarden van de Rijn aan de rand van de Veluwezoom. Het kasteel stamt uit de middeleeuwen en ontwikkelde zich in de loop van honderden jaren tot een imposant gebouwencomplex met hoofd- en voorburcht. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het kasteel ernstig beschadigd, maar dankzij een ingrijpende restauratie prijkt het nu weer in zijn 17de-eeuwse glorie.

Bereikbaarheid:

Kasteel Doorwerth, Fonteinallee 2, 6865 ND Doorwerth
A50 Den Bosch – Arnhem, afslag N225 richting Oosterbeek. Bij stoplichten / restaurant Kievitsdel de borden kasteel Doorwerth volgen.

Niet bereikbaar per openbaar vervoer!

Geldersch Landschap & Kasteelen beheert natuurterreinen, kastelen en landgoederen.
We willen de karakteristieke rijkdom van Gelderland behouden en beschermen zodat iedereen er nu en in de toekomst van kan genieten. De brede steun van begunstigers, vrijwilligers, bedrijven, fondsen, overheid en de Nationale Postcode Loterij maakt het mogelijk dat wij ons werk kunnen doen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie