Het laadstation voor iedereen die weleens wat vergeet en zijn naasten.

maandag 7 augustus 14:30 - 16:30

Meer zang, minder zorg

1 op de 5 mensen krijgt op enig moment dementie. Er is (nog) geen breed toepasbaar medicijn tegen en je kunt er niet van genezen. Wel weten we dat door mentale uitdagingen en sociale contacten het dementieproces kan worden vertraagd. Van zingen is al bekend dat het zeer positieve werking op het brein heeft. Maar als mensen met dementie dit samen doen met mantelzangers en professionele muzikanten en gezamenlijk ook nog eens een behoorlijke uitdaging aangaan, krijg je verbluffende resultaten. En dat is precies wat we met de methode van het Participatiekoor doen en bereiken.

Café Chantant is een van de projecten van de Stichting en hét laadstation voor mensen met dementie en hun naasten. Dit muzikale cafe vindt plaats in molen De Vriendschap en wordt uitgevoerd in opdracht van Stichting Participatiekoor. In de steden Haarlem, Bergen op Zoom en Delft is het Cafe Chantant een groot succes voor allen met een haperend brein en hun naasten.

Mantelmuzikant Marc van den Bergh en Franc Janssen, zanger en gitarist met een haperend brein, verzorgen een gezellige middag met bekende Nederlandse en Engelse liedjes. Kom je opladen en zing met ons mee!

Voor minder dan een tientje twee uur gezellig samen zingen met een hapje en een drankje.

Gezellig samen zingen, dat is het leukste wat er is

Voor meer informatie kijk op www.participatiekoor.nl of op www.cafe-chantant.com

Locatie