Rhenus Cantat
Rhenus Cantat Bertus Haverkort

Klassieke koren in Cunerakerk

zaterdag 17 juni 2023 13:00 tot 17:00

Op zaterdagmiddag 17 juni is de majestueuze Cunerakerk in Rhenen het podium voor een uniek muziekevenement. Onder de noemer “Klassieke Koren Zingen” zijn muziekliefhebbers van harte welkom om te genieten van een middagvullend programma waarin vier regionale klassieke koren hun stemmen verheffen. Rhenus Cantat, het Veenendaals Kamerkoor, Kleinkoor Rhenen en Pluskoor Gelderse Vallei zullen werken ten gehore brengen van diverse componisten, waaronder Rutter, Rheinberge, de klerk, Mendelssohn, Grieg, Elder en Ticheli.

in de eeuwenoude en sfeervolle Cunerakerk zullen deze koren de akoestiek benutten. Onder leiding van vakkundige dirigenten en begeleid door getalenteerde pianisten, beloven zij hun uiterste best te doen een prachtige uitvoering te verzorgen. Het concert wordt afgesloten met een gezamenlijk optreden van alle koren: een bijzondere ervaring.

Toegang tot het evenement is gratis voor alle bezoekers, zodat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van de magie van klassieke muziek. Een vrijwillige bijdrage wordt echter zeer gewaardeerd.

Mis deze unieke gelegenheid niet om te genieten van de klanken van deze koren, die tijdloze koormuziek ten gehore brengen in de prachtige ambiance van de Cunerakerk.  

Middagprogramma:

13.00 uur: Rhenus Cantat o.l.v. Ardaan Dercksen

14.00 uur: Veenendaals Kamerkoor o.l.v. Herman Mussche, pianist Mark Toxopeus

15.00 uur: Kleinkoor Rhenen o.l.v. Lisette van de Loo

16.00 uur: Pluskoor Gelderse Vallei o.l.v. Lisette van de Loo, pianist Petros Papoulias

± 16.45 uur: gezamenlijk optreden

Datum: zaterdag 17 juni 2023

Locatie: Cunerakerk Rhenen

Toegang: gratis (vrijwillige bijdrage)


Locatie