Afbeelding
Museumvereniging

Museumweek Stadsmuseum Veenendaal

zaterdag 1 april 2023 10:00 t/m vrijdag 7 april 17:00

Van zaterdag 1 t/m vrijdag 7 april is het Museumweek. Dan zijn er bijzondere activiteiten in de musea én je mag deze week voor één keer je – anders altijd persoonsgebonden – Museumkaart uitlenen.

Stadsmuseum Veenendaal doet natuurlijk ook mee met deze speciale week. Tijdens de Museumweek hebben wij namelijk een aantal leuke activiteiten.


Zaterdag 1 april van 14:00-16:00 Kinderworkshop ‘Kunst van onze natuur’. 
Geïnspireerd door de tentoonstelling ‘Honderdduizend bomen en een bos van draad’ wilt Stadsmuseum Veenendaal de kinderen bewuster maken van het milieu en de natuur. In deze workshop gaan we samen een kunstwerk van bladeren maken. De kinderen kunnen kiezen uit een uil of een vlinder.
Kosten: €3,00

Woensdag 5 april van 14:00-16:00 Demonstratie sigaren maken. 
Veenendaal kent een eeuwenoude tabakstraditie. De medewerkers van het Stadsmuseum laten zien hoe sigaren vroeger gemaakt werden d.m.v. een demonstratie.
Kosten: €6,50. Dit is incl. een museumbezoek.
*Aanmelden is noodzakelijk en kan via info@stadsmuseumveenendaal.nl


Zaalgidsen Honderdduizend bomen en een bos van draad. 
Tevens zullen er tijdens de Museumweek zaalgidsen ingezet worden om uw bezoek aan de tentoonstelling Honderdduizend bomen en een bos van draad van kunstenaar Sara Vrugt nog specialer te maken. De gidsen zijn op 1, 4, 5 en 7 april in de middag aanwezig. Voor de rondleiding van de zaalgids betaalt u geen extra kosten. Toegang tot de tentoonstelling kost € 6,50.

Bezoekt u Stadsmuseum Veenendaal tijdens deze speciale Museumweek, dan krijgt u een kleine lente attentie cadeau.

Locatie