Oogcafé Veenendaal

vrijdag 31 maart 2023 14:00 t/m 17:00

Oogcafé Veenendaal nodigt jullie uit voor de bijeenkomst op vrijdag 31 maart 2023 van 14:00 tot 17:00 uur. De bijeenkomst wordt gehouden in het Panorama gebouw aan de Tinneweide 144A, 3901 KM Veenendaal. 

Deze middag staat in het teken van belastingvoordelen voor ouderen en mensen met een beperking.

Met de introductie van de inkomstenbelasting in 1914 neemt het aandeel van directe belastingen sterk toe.

Samen met de invoering van de omzetbelasting (1934) ontstaan hiermee de contouren van ons huidige belastingstelsel.

U betaalt belasting over uw inkomen uit werk en woning (box 1), over inkomen uit een aanmerkelijk belang in een vennootschap (box 2) en over uw spaargeld en beleggingen (box 3). Sommige uitgaven mag u van dat inkomen aftrekken (aftrekposten).  Daarnaast kunt u ook recht hebben op één of meerdere belastingkortingen (heffingskortingen). Veel mensen weten niet wat dat allemaal voor ze kan betekenen. Maar liefst een op de drie ouderen weet niet dat bijvoorbeeld de inkomensgrens voor zorgtoeslag flink is verhoogd, en dat ze dus mogelijk recht hebben op de tegemoetkoming. Dat blijkt uit een peiling onder zo’n 5400 65-plussers door ouderenbond ANBO.

Datzelfde geldt voor gehandicapten. Graag licht Ruud Schaad tijdens het Oogcafé op 31 maart 2023 een tipje van deze belastingsluier voor u op. 

Het Oogcafé vraagt voor iedere bijeenkomst een bijdrage van € 2,00 per persoon. Graag even via de mail of per telefoon laten weten dat je komt. 

Ook vraag ik nog extra aandacht voor het oefenstembureau op woensdag 8, donderdag 9 en vrijdag 10 maart van 9 tot 12 uur. In de hal van het gemeentehuis staat een oefenstembureau. Hier kunnen mensen oefenen met stemmen. Zij krijgen hulp en antwoord op vragen als: hoe ziet een stembiljet eruit, waar moet ik het rondje rood maken, wat doe ik als ik het verkeerde rondje heb ingekleurd en waar laat ik het stembiljet als ik deze heb ingevuld? Ook kunnen zij oefenen met de stemmal en de soundbox. Die kunnen mensen die blind of slechtziend zijn gebruiken als hulpmiddel bij het stemmen. Ook kunnen mensen op 15 maart zelf oefenen met het stemmen in het extra toegankelijk stembureau ‘Wijkkerk De Open Hof’. Na het oefenen kunnen mensen definitief stemmen in het officiële stembureau.

Ik hoop dat iedereen hier gebruik van zal maken.

Oogcafé Veenendaal (ook op Facebook) 

E-mail: g.weersma@gmail.com 

Telefoon: 0657664957 

Namens het team Oogcafé Veenendaal, 

Gea Weersma 

Locatie