Afbeelding
Bibliotheek Veenendaal

Workshop Pottenbakken

maandag 27 maart 2023 19:00 t/m 21:00

Leer gebruikmaken van de draaiende beweging, net zo lang tot je voelt dat je de baas bent over de klei en je je eigen vorm kan bepalen. Klei blijft altijd klei, gaat het mis, begin je gewoon weer van voren af aan. Klei kneden, op je schijf, centreren, bodem zetten, optrekken, vorm zetten…en dan, als je het stookt, verandert het voorgoed in steen.

Je hebt tijdens de workshop een elektrische draaischijf tot je beschikking. Ook zijn alle materialen voor de beginnende pottenbakker aanwezig. De groep bestaat uit maximaal acht personen, dus er is voldoende individuele aandacht om je te helpen hoe je zo’n homp klei in bedwang kunt houden: Hoe hou je je handen? Waar zet je je gewicht? Hoe moet je zitten?

Deze workshop vindt plaats op maandagavond 27 maart van 19.00 - 21.00 uur in De Cultuurfabriek. Meedoen kan al voor €53! Trek oude kleding/schoenen aan en neem als je het fijn vindt een schort mee. Neem ook een oude handdoek mee.

Locatie