Opening Expositie Henk van de Vis in Podium De Vlam

zondag 26 maart 2023 12:00 t/m 14:00

Zondag 26 maart is de opening van de expositie van beeldend kunstenaar Henk van de Vis in Podium De Vlam, Beukenlaan 2 Rhenen. Zijn vrolijke, abstracte schilderijen en keramiek – uit de periode 2010 – 2021 - zijn te zien tot en met 2 juni. Toegang is vrij.

Henk van de Vis maakt gebruik van vrolijke kleuren en vormen van bloemen. Dat geeft hem de vrijheid om op eigen creatieve manier te stileren en te abstraheren. Henk van de Vis is niet zozeer gericht op mooie verhalen of titels waarmee hij zijn werk kan larderen – voor hem staat het plezier centraal van het beleven van en kijken naar de werken. 

Harmonie en vrolijke kleuren

“Mijn werk, beelden, schilderijen en tekeningen, ontstaan uit een constante gedrevenheid en inspiratie om mij zo te kunnen uiten op een beeldende manier. Stapelen, zoeken, wikken en wegen binnen de compositie, om te komen naar een zekere harmonie, evenwicht en monumentaliteit.”

“Veel kleurgebruik is mijn behoefte, zowel uit een tube verf of het combineren met diverse materialen met hun eigen kleur en structuur. Enkele jaren ben ik min of meer figuratief aan het werk met een lading c.q. verhaal die naar mijn vermogen de humor, symboliek of soms een surreële aanpak hebben. Kortom, werk om er een blij en positief gevoel bij te kunnen krijgen.”

Van beeldhouwen naar schilderen

Henk van de Vis genoot een kunstopleiding in beeldhouwen, waarna hij jarenlang werkte in brons, marmer, hardsteen, hout en andere technieken. Door een chronische ziekte moest hij het beeldhouwen helaas vaarwel zeggen, maar schilderen, tekenen en boetseren kwamen er voor in de plaats.

Opening

De opening van de expositie – die duurt tot en met 2 juni 2023 – is op zondag 26 maart 12.00 – 14.00 uur in Podium De Vlam, Beukenlaan 2 in Rhenen. Entree is gratis en om 12.00 uur is er naast een openingswoordje ook een drankje en een hapje voor alle bezoekers. De expositie is daarna te bezoeken tijdens activiteiten in Podium De Vlam. Zie voor het programma www.podiumdevlam.nl/agenda. 

Locatie