Op de informatiebijeenkomst vertellen de kartrekkers over alle ins en outs van Herenboeren.
Op de informatiebijeenkomst vertellen de kartrekkers over alle ins en outs van Herenboeren. Herenboeren Wageningen

Informatiebijeenkomst over Herenboeren in Rhenen

woensdag 22 maart 2023 19:30 t/m 21:00

Op woensdagavond 22 maart is er een informatieavond over de plannen voor een Herenboerderij in de omgeving tussen Rhenen en Wageningen. De bijeenkomst is van 19.30 tot 21.00 uur in de Ontmoetingskerk, Anjerlaan 1 in Rhenen. Deelname aan de bijeenkomst is gratis, aanmelden is gewenst.

Een Herenboerderij is een kleinschalige coöperatieve boerderij in eigendom van 200 huishoudens die hen voorziet van groente, fruit, aardappelen, vlees en eieren. Samen hebben ze een boer in dienst die op een duurzame manier kwalitatief hoogwaardig, duurzaam én lokaal voedsel produceert voor de leden.

De eerste Herenboerderij van Nederland staat sinds 2016 in Boxtel. Inmiddels zijn er op veel meer plekken in Nederland Herenboerderijen, opgericht door mensen die betrokken willen zijn bij de productie van voedsel in hun eigen omgeving.

In Wageningen is er sinds 2020 een initiatiefgroep die een Herenboerderij wil oprichten. Zij zijn op verschillende plekken in en rond Wageningen in gesprek over een geschikte locatie. Behalve een locatie met grond, is het belangrijk dat er voldoende geïnteresseerden zijn die lid willen worden en een eenmalige investering gaan doen. 

In de bijeenkomst op 22 maart vertelt Bart Pannebakker, kartrekker van Herenboeren Wageningen, over de ins en outs van een Herenboerderij: over de hoogte van de investering, de stappen die gezet moeten worden tot er van eigen boerderij gegeten kan worden en wat het je als lid allemaal oplevert.

Deelname aan de bijeenkomst is gratis. Aanmelden via https://wageningen.herenboeren.nl/ik-meld-me-aan-voor-de-infobijeenkomst/. 

Meer informatie over Herenboeren vindt u op wageningen.herenboeren.nl

Locatie