Kunstgeschiedenis: Moderne vrouwen
Kunstgeschiedenis: Moderne vrouwen Bibliotheek Veenendaal

Kunstgeschiedenis: Moderne vrouwen

woensdag 28 september 2022 10:00 t/m 12:00

In deze cursus van vijf lessen neemt kunsthistorica Diana Kostman je aan de hand van vijf kunstenaarsbiografieën mee in het verhaal van de Nederlandse vrouwelijke kunstenaars van de laat negentiende eeuw tot vandaag de dag. Al deze vrouwen omarmden op een bepaalde manier de moderniteit in de kunst. De moderne vrouwen die tijdens deze cursus de revue passeren zijn:

Thérèse Schwartze, die naam wist te maken als portretschilder voor het Koninklijk Huis. Charley Toorop, deze Bergense School kunstenaar waagde het om onderwerpen te schilderen die voorheen als ‘mannelijk’ werden beschouwd. Nola Hatterman, zij vertrok in 1953 naar Suriname om daar kunstlessen te verzorgen aan het Cultureel Centrum Suriname. Marlene Dumas, deze internationaal toonaangevende kunstenaar schuwt het controversiële onderwerp niet. Rineke Dijkstra, deze fotograaf en videokunstenaar legt vaak de levensbepalende gebeurtenissen of levensfasen vast. Deze cursus bestaat uit 5 lessen en start op woensdag 28 september. De cursus vindt wekelijks plaats op woensdagochtend van 10.00-12.00 (m.u.v. de herfstvakantie). Voor slechts €85,- doe je mee aan deze leuke en interessante cursus. Bij deze cursus is één keer een kopje koffie/thee inbegrepen. 

Locatie

  • Cultuurfabriek
    Kees Stipplein 78
    3901tp
    Veenendaal