Valleikanaal en Kromme Eem in het Binnenveld
Valleikanaal en Kromme Eem in het Binnenveld DroneWageningen

Excursie Binnenveldse Hooilanden

zaterdag 24 september 2022 13:30 t/m 15:30

Zaterdagmiddag 24 september is er een excursie naar de Binnenveldse Hooilanden voor iedereen. Er is inmiddels veel gemaaid en het maaisel is weggehaald om o.a. Bokashi te maken. Aan de vegetatie zal niet veel bijzonders meer te zien zijn, maar er komen steeds meer trekvogels gebruik maken van dit gebied: om te verblijven of voor een tussenstop. Als het mooi weer is zullen er ook nog volop (trek-)vlinders en libellen te zien zijn. Zo kunnen een tiental patrijzen vlak voor je op de Veensteeg kruisen, dekking zoekend in het pas gemaaide weiland. Soms een tapuit die op vliegenjacht is en een enkele oranje luzernevlinders. De droogte gaat langzamerhand weer over in wat nattere omstandigheden. Dit zal de laatste excursie van dit seizoen zijn waaraan ook niet-leden van Mooi Binnenveld kunnen deelnemen.

Startplek: fietsknooppunt 13 aan de Veensteeg/Nieuwesteeg. starttijd: 13:30u. duur: ± 2 uur

Locatie

  • Binnenveld
    hoek Wageningselaan/Generatorstraat
    postcode
    Veenendaal