De Blauwe Bever op weg naar een mooie bestemming
De Blauwe Bever op weg naar een mooie bestemming Stichting Rijnoevervaarten

Met De Blauwe Bever naar de Bovenpolder

zaterdag 10 september 2022 14:00 tot 16:30

Varen en wandelen, ontspanning en wetenswaardige kennis opdoen. Mooie combinaties, die worden opgedaan tijdens een safaritocht met De Blauwe Bever. Het safarischip De Blauwe Bever vertrekt vanaf de Rijnkade in Rhenen naar de Wageningse Bovenpolder. Onderweg vertelt de gids allerlei bijzonderheden over de rivier en het landschap. Vanaf de Rijn gezien zijn de stuwwallen, oprijzend langs de rivier, markante natuurmonumenten. Een prachtig en uniek oevergebied in Nederland. Bij de voormalige steenfabriek “de Bovenste Polder” in de Wageningse uiterwaarden wordt aangemeerd voor een rondwandeling van ongeveer drie kwartier. In dit gebied is veel te zien, zoals overblijfselen van de voormalige steenfabriek, maar ook nieuwe natuur en veel vogels. Wie goed oplet, kan zien dat de bever hier ook actief is, die laat sporen achter op de oever van zowel de rivier als de nevengeul. Advies: Neem een verrekijker en stevig schoeisel mee Voor meer informatie en/of reserveren zie www.deblauwebever.nl

Locatie