De Blauwe Bever op weg naar de Ingensche Waarden
De Blauwe Bever op weg naar de Ingensche Waarden Stichting Rijnoevervaarten

De Blauwe Bever vaart naar Ingenschewaard

zaterdag 27 augustus 2022 14:00 t/m 16:30

Varen en wandelen, ontspanning en wetenswaardige kennis opdoen. Mooie combinaties, die worden opgedaan tijdens een safaritocht met De Blauwe Bever. De Ingensche Waarden is al sinds de veertiende eeuw voor een groot deel bedijkt. Het overstromingsgebied van de rivier werd hierdoor sterk beperkt tot de ruimte tussen de rivier en dijk. Plaatselijk lagen hier tot ca. 1850 kleine eilanden en zandplaten, die omringd waren door korte nevengeulen. De Nederrijn is hier gekanaliseerd, maar restanten van oude Rijngeulen zijn nog steeds zichtbaar. Een gids geeft aan boord en tijdens de excursie in de Ingensche Waarden uitgebreid uitleg over de historie van dit gebied. Voor meer informatie en/of reserveren zie www.deblauwebever.nl

Locatie

  • De Loswal
    Rijnstraat
    3911ks
    Rhenen