De Blauwe Bever ligt aangemeerd bij voormalige steenfabriek Timmermans in Elst (u).
De Blauwe Bever ligt aangemeerd bij voormalige steenfabriek Timmermans in Elst (u). Stichting Rijnoevervaarten

Vaar naar Kesteren en proef de Betuwe.

woensdag 24 augustus 2022 13:30 t/m 16:30

Het safarischip De Blauwe Bever vertrekt vanuit Elst (u) naar Kesteren in de Betuwe, vanouds de fruittuin van Nederland. Dat moet natuurlijk geproefd worden en daar wordt voor gezorgd. Onderweg vertelt de gids allerlei bijzonderheden over de rivier en het landschap, waar De Blauwe Bever langs vaart. De bestemming is het hoornwerk De Spees bij Kesteren. Dit gebied was vele eeuwen een strategisch verdedigingspunt tegen invallen uit het oosten. Een reconstructie van een Romeinse wachttoren is daar nog getuige van, de gids vertelt er meer over. Terug aan boord wacht de passagier een Betuwse lekkernij. Voor meer informatie en/of reserveren zie: www.deblauwebever.nl.

Locatie

  • Voormalige steenfabriek Timmermans
    De Oude Weg
    3922GB
    Elst (U)