De Blauwe Bever verlaat de aanlegplaats Elst op weg naar De Blauwe Kamer
De Blauwe Bever verlaat de aanlegplaats Elst op weg naar De Blauwe Kamer Stichting Rijnoevervaarten

Mooie vaart langs natuurgebieden en Rhenen

zaterdag 20 augustus 2022 14:00 t/m 16:30

Deze prachtige vaart start bij de voormalige steenfabriek Timmermans in Elst (U) en gaat vervolgens naar het natuurgebied de Blauwe Kamer bij Rhenen. Onderweg is het volop genieten van de schitterende natuur, bijvoorbeeld als het schip het natuurgebied Palmerswaard passeert. De historische stad Rhenen met de karakteristieke Cuneratoren ziet men nu eens vanaf het water. De gids aan boord vertelt van alles over het landschap en de natuurterreinen, waar we langs varen. Midden in natuurgebied de Blauwe Kamer, aan de voet van de Grebbeberg, gaan de passagiers aan land en maken daar een wandeling van ongeveer 45 minuten. Er is daar veel te zien, zoals bijzondere plantengroei en diverse vogelsoorten, waaronder de lepelaars. De wilde Koniks - kleine paarden en Galloway runderen hebben in de Blauwe Kamer eveneens alle ruimte en laten zich vaak aan de waterkant zien, waar ze hun dorst lessen. Voor meer informatie en/of reserveren zie: www.deblauwebever.nl.

Locatie

  • Voormalige steenfabriek Timmermans
    De Oude Weg
    3922GB
    Elst (U)