Oogstdag
Oogstdag JHA

Oogstdag

zaterdag 13 augustus 2022 10:00 t/m 16:00

Na 3 jaar komt er weer een ouderwets gezellige Oogstdag. De ontmoetingsdag in De Kraats waar jong en oud welkom is! Kijken naar de bijzondere techniek van de Dorschkast in werking, springend op het springkussen, schminken voor de kleinsten, pannenkoeken eten voor het hele gezin, een ritje op de pony. Daarnaast zijn er nog antieke trekkers en machines te zien die op het boerenbedrijf gebruikt werden. 

Zo kun je met eigen ogen zien hoe vroeger gewerkt werd op het land. 

Verder is er een kraam waar onder andere zelfgemaakte stro- en bloemen creaties te koop zijn.

We hebben de mannen van de Trapakkers te gast, die gaan het dorsen met de hand demonstreren.

Of kom even langs om mensen te ontmoeten met een drankje in de hand. Er is van alles te beleven en wij zijn er weer helemaal klaar voor!

We hopen u te ontmoeten!

Datum: zaterdag 13 augustus Tijd: van 10.00 tot 16.00 uur Locatie: het bouwland naast Kraatsweg 5 in Bennekom (in de Kraats)

In 2002 werd stichting ‘De Dorschkast’ opgericht. Het doel van de stichting is het agrarisch cultureel erfgoed in stand houden en doorgeven aan volgende generaties. Dit doet de stichting door onder andere het jaarlijks organiseren van de Oogstdag. Op deze dag wordt het graan, dat de vrijwilligers van de stichting verbouwd hebben, gedorst met onze eigen authentieke Dorschkast uit 1928. 

Locatie

  • Het roggeland
    Kraatsweg 5+
    6721ns
    Bennekom