27e Classic Races Veenendaal
27e Classic Races Veenendaal H. van Walsem

27e Classic Races Veenendaal

vrijdag 12 augustus 2022 19:00 t/m zaterdag 13 augustus 17:00

Honderden rijders uit het hele land zullen het weekend weer aanwezig zijn op bedrijventerrein “De Faktorij” om hun ronden op het uitdagende Veense stratencircuit te rijden. Van 50 tot en met 500 cc, alle motoren zijn vanaf de A12 al te zien op het lange rechte stuk richting de laatste bocht naar de finish op de Gildetrom. Ook de spectaculaire zijspannen en de oldtimers zijn aanwezig. Bezoekers kunnen langs het hele circuit en in het rijderskwartier terecht om alles te bekijken. 

Op vrijdagavond begint om 19 uur de 2-uurs koppelrace met Le Mans start en doorlopend rijders wissels. Op de zaterdag zijn in de ochtend van 10 uur tot 12 uur de trainingen, en vanaf 13 uur tot 17 uur in de middag de races. De aanwezige klassen zijn de 50, 125, 250, 350 en de 500cc machines.  

Het geluid en de geur van oude racemachines zullen voor de 27e keer voor een historische racesfeer in Veenendaal zorgen. De Classic Races in Veenendaal behoren tot de oudste evenementen in Nederland op dit gebied. 

Langs start/finish is er een terras met vrij uitzicht en de gelegenheid voor een hapje en drankje. In het rennerskwartier zijn alle motoren van voor 1973 rustig te bekijken, en een foto naast of op de motor een machine mag vrijwel altijd. Iedere bezoeker krijgt een uitgebreid programmaboekje met alle informatie over de rijders. Ook de speaker informeert u de hele dag over alle details. Zowel voor motorfans als gezinnen zijn de Races een prachtig uitje. Het belooft weer een mooie dag met een groot deelnemersveld te worden, u bent van harte welkom op de Veensche Races!

Alle informatie vindt u op www.classicracesveenendaal.nl.

Locatie

  • De Faktorij
    Gildetrom 1
    3905tb
    Veenendaal