Advent en Kerst met The Gesualdo Six uit Engeland

zaterdag 17 december 2022 20:00 tot 21:30

We hielden onze adem in. Bij een korte presentatie van zes Engelse zangers in 2017 wisten we niet wat we oorden. Een uitstekend gecultiveerde ensembleklank, duidelijk zangers op weg naar het hoogste niveau. Vijf jaar later zijn de prachtige stemmen van The Gesualdo Six uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende vocale ensembles van de jonge generatie. 

In 2014 werd The Gesualdo Six opgericht voor een uitvoering van Gesualdo’s Tenebrae Responsories in de kapel van Trinity College in Cambridge. Al snel vonden ze hun draai samen en onder leiding van Owain Park bouwden de zangers hun gezamenlijke passie voor ensemblezang, voor de meesten een logisch vervolg op hun jaren als chorister in Engelse kerken en kathedralen, verder uit.

Het vocaal topensemble The Gesualdo Six en dirigent Owain Park nemen je mee naar de advent- en kersttijd in Europa van lang geleden, van volkse carols tot plechtig stralende motetten. Vreugdevolle muziek over Maria en haar kind, kerst is bovenal een vrolijke tijd waarin we vooruit kijken. Met prachtige muziek van Pärt en Harveys markante The Annunciation is er ook verbinding naar de dag van vandaag.

Zolang er mensen zijn, kijken ze in de donkere wintertijd uit naar de lente. Naar het uitbotten van de natuur, naar het ontkiemen van zaad en graan, naar meer warmte en licht en langere dagen. Dan worden als symbool lichten en vuren ontstoken of kerstbomen versierd, in afwachting van een vruchtbaar nieuw jaar of een nieuw tijdperk. Laat het maar aan de The Gesualdo Six over, om je het perfecte kerstgevoel te bezorgen. ‘Deze vertolkingen zijn voortreffelijk: precisie, warmte, kracht en delicatesse verenigd in een volstrekt betoverend geheel’, aldus het toonaangevende Limelight magazine.

Werken van Orlando di Lassus, William Byrd, Michael Praetorius, Thomas Tallis, Hans Leo Hassler, Jacob Handl, Palestrina.

Zaterdag 17 december 20:00 uur
Cunerakerk Rhenen
Informatie en bestellen van kaarten zie www.klassiekaanderijn.nl

Locatie