Modeshow Wol op de Catwolk - Al het nieuws uit Veenendaal
Afbeelding
Museum Veenendaal

Modeshow Wol op de Catwolk

zaterdag 10 december 2022 15:00 t/m 16:00

Op zaterdag 10 december van 15.00 tot 16.00 uur, showen leerlingen van het Perron hun draagbare creaties van wol en textiel over de rode loper in de hal van de Cultuurfabriek.

Dit is niet zomaar een modeshow! Er wordt geen doorsnee kleding geshowd van textiel en wol maar het publiek ziet fantasierijke draagbare creaties van gerecyclede wol en textielresten gemaakt en geshowd door leerlingen van het Perron. Komen jullie kijken?

Al wekenlang zijn leerlingen van het Perron bezig met het maken van fantasierijke creaties van lapjes stof of wol. Er wordt door de leerlingen aan gewerkt tijdens de CKV vakken. In het klaslokaal worden prachtige creaties gemaakt. Op een torso staat een handgemaakte schouderversiering die van de schouder naar de taille slingert gemaakt van papier die met de mooiste stukjes textiel in de mooiste kleuren beplakt wordt.  Jongens zijn in de weer met lijmpistool en stukjes stof van versleten kledingstukken. Er wordt in groepjes gewerkt aan de creaties: er ontstaat een tasje of een creatie met vleugels. Het is veel werk en de jongens zijn er druk mee.

Er wordt door de jongeren geput uit dozen met restjes stof. Er wordt van alles gerecycled: wollen vesten, truien, sokken, oude kledingstukken, oude gordijnen, lakens, panne lappen, theedoeken en tafellakens. De stof wordt opnieuw fantasievol bewerkt door te lijmen, vlechten, rafelen, patchwork, aan elkaar knopen, figuren knippen in stof, scheuren, naaien, draden wol aan elkaar knopen, punniken, haken, breien etc. Afgedankt textiel krijgt een tweede leven en het is beter voor het milieu ook.

Negen modellen van het Perron zullen de creaties showen, niet alleen hun eigen creaties maar ook een aantal kledingstukken van vilt van viltkunstenares Carla van Laar  en wol van de Wolpoort.

Locatie