Lezing, demonstratie en rondleiding Mysteries van het veen door Dioni ten Busschen - Al het nieuws uit Veenendaal
Afbeelding
Museum Veenendaal

Lezing, demonstratie en rondleiding Mysteries van het veen door Dioni ten Busschen

woensdag 30 november 2022 14:00 t/m 16:00

Door de eeuwen heen hebben de veengebieden met haar vele moerassen tot de verbeelding van de mensen die daar leefden gesproken. Ze waren vaak onbegaanbaar en griezelig. Zo ontstonden vele geloven en bij-geloven. Denk aan de ‘witte Wieven’, waarbij men dacht dat er heksen over de moerassen zweefden of het geloof in het hiernamaals zoals het Trechterbekervolk in Drenthe. Ook werden er mensen in geofferd om de goden tevreden te houden! Later werden deze mensen als veenlijken terug gevonden omdat ze in het veen zo goed geconserveerd bleven. Deze veenlijken werden weer gemalen en als wondermiddel gebruikt. Maar ook het materiaal veen zelf heeft verborgen mysteries in zich. In deze activiteit over de tentoonstelling legt beeldend kunstenaar Dioni ten Busschen de mysteries van het veen uit.

Op 30 november van 14:00 tot 16:00 uur vindt er, aansluitend op de tentoonstelling “Mysteries van het veen” een activiteit plaats. Deze activiteit bestaat uit een lezing over de tentoonstelling, een demonstratie over het nieuwe gebruik van veen in de kunst en een rondleiding door de tentoonstelling. Tevens is er gelegenheid voor het stellen van vragen onder het genot van een kopje koffie of thee. 

De activiteit is geheel gratis. Aanmelden kan via info@museumveenendaal.nl.

Locatie