verhalenverstelster anne van delft in het venster met ‘de derde naam’ - Al het nieuws uit Veenendaal

verhalenverstelster anne van delft in het venster met ‘de derde naam’

zondag 27 november 2022 10:30 t/m 11:30

Verhalenverstelster Anne van Delft geeft op zondag 27 november in Het Venster in Veenendaal met ‘De derde naam’ een vertelvoorstelling over de zoektocht naar je echte naam.Anne is haar leven lang vertelster en heeft een sterke, eigen stijl. Grote verhalen van oude volkeren of kleine verhalen van gewone mensen brengt zij met haar eigenzinnige, persoonlijke stem dichtbij. Op vele plaatsen heeft zij verhalen verteld. Het verhaal De derde naam vindt zijn wortels in een Indiaanse vertelling. De eerste naam krijg je van je ouders, de tweede verdien je met iets dat je goed kan, de derde naam vertelt wie je werkelijk bent. Maar… die naam moet je zelf kiezen. Hoe doe je dat?Zelf zegt Anne hier over: “Bij het ouder worden merk je veranderingen aan je buitenkant, maar die aan de binnenkant, die vind ik het spannendst. Een soort innerlijke metamorfose die je zelf in gang moet zetten. Ik weet uit verhalen dat die vrijheid geeft, plezier, schoonheid en magie. Maar hoe doe je dat, je derde naam kiezen? Deze vraag blijkt heel aanstekelijk te zijn.”In dit tijdperk van ‘fake news’ gaat Anne op zoek naar haar ware naam. Onderweg vraagt ze het aan wijze schildpadden en boze godinnen, mythologische helden en dagelijkse uitblinkers. Maar niemand kan helpen, de keuze is aan haar! Ze groeit als vrouw, maar haar naam krimpt. Anneke, Anne, An... Wat blijft er van haar over als zij geen mooie derde naam vindt?Een intiem portret over de veranderende betekenis van wie je bent. Aanstekelijk en humoristisch verteld. In een radio-interview met verhalen en muziek, Radio Golfbreker: ‘Luister, ik heb een verhaal voor je’ is Anne te beluisteren over ‘De derde naam’. Datum en tijd: zondag 27 november 2022, aanvang 10.30 uur.Locatie: Het Venster, Vijftien Morgen 2, Veenendaal. Na de voorstelling is er koffie en gelegenheid voor ontmoeting, gesprek en uitwisseling.Vrijwillige bijdrage, richtprijs € 5,- p.p.

Locatie