Rik Hoogendoorn met Oppasopa in Ontmoetingshuis - Al het nieuws uit Veenendaal
Rik Hoogendoorn met Oppasopa in Ontmoetingshuis op 27 nov.
Rik Hoogendoorn met Oppasopa in Ontmoetingshuis op 27 nov. Roman Jans

Rik Hoogendoorn met Oppasopa in Ontmoetingshuis

zondag 27 november 2022 15:30 t/m 17:00

Rik Hoogendoorn, toegetreden tot het groeiende legioen van oppasopa’s, is zondag 27 november te zien in het Ontmoetingshuis in Veenendaal-Oost. In deze theatermonoloog met ook muziek,  verwondert hij zich over de helikopterouders, de watjesgeneratie van nu!

Over Oppasopa

Rik Hoogendoorn is grootvader geworden van een kleinzoon waar hij één dag in de week op past en daarmee toegetreden tot het groeiende legioen van oppasopa’s. Die nieuwe verantwoordelijkheid brengt hem herinneringen aan zijn eigen jeugd en vaderschap.

Hij ziet overeenkomsten maar vooral verschillen tussen hoe er in drie generaties werd en wordt gedacht over het krijgen en opvoeden van kinderen en verwondert zich over de millennials die zich steeds meer ontpoppen als watjes.

In Oppasopa wordt menig kritische noot gekraakt over de helikopterouders van nu en maakt de kleinzoon kennis met de normen en waarden van zowel zijn groot- als overgrootouders wat resulteert in een theatermonoloog vol herkenbare en hilarische familieverhalen die worden afgewisseld met liedjes.

Over Rik Hoogendoorn

Rik werd geboren in 1958 en doorliep van 1977 t/m 1980 de Kleinkunstacademie te Amsterdam.

Hij was vanaf begin jaren tachtig te zien in vele theaterproducties waaronder de succesvolle Echte Mannen voorstellingen ‘Het Rookkwartier’ en ‘De Twintigste Eeuw in Duo’s’. Bekend werd hij met zijn rollen in tv-programma’s als ‘Sesamstraat’ en ‘Kees en Co’. Daarnaast schreef hij twee kinderboeken en bracht hij als singer-songwriter meerdere cd’s uit.

Te zien: zondag 27 november 2022; aanvang 15.30 uur; Ontmoetingshuis Veenendaal-Oost, Spiesheem 54, Veenendaal.  Kaarten à € 15,00 incl. consumptie online te bestellen via www.ontmoetingshuis.nl of 15 minuten voor aanvang aan de zaal.

Locatie