Recycle Sint Veenendaal
Recycle Sint Veenendaal Recycle Sint Veenendaal

Recycle Sint bij Plein Zuid (V’daal-Zuid)

vrijdag 25 november 2022 13:00 tot 20:30

Wat is Recycle Sint?

Recycle Sint is een speelgoedruilbeurs in de periode voor Sinterklaas. 

Ouders zoeken thuis het speelgoed van hun kind(eren) uit, waar hun kinderen niet meer mee spelen of waar ze zijn uitgegroeid. Het speelgoed moet heel zijn, het is schoon en je weet dat een ander kind er blij mee zal zijn. 

Dit speelgoed wordt door de ouder(s) ingebracht tijdens het inbrengmoment. 

Het ingebrachte speelgoed wordt door de vrijwilligers gecontroleerd of het aan de eisen voldoet. Bij elektrisch-en mechanisch speelgoed wordt dit ook nog gecontroleerd door een medewerker van het Repair Café, door bijvoorbeeld batterijen te plaatsen. 

De ouder ontvangt voor ieder ingebracht stuk speelgoed -dat goedgekeurd wordt- een voucher, afhankelijk van de waarde van het stuk speelgoed.

Door de vrijwilligers van Recycle Sint wordt het speelgoed gesorteerd en uitgestald en wordt de ruilbeurs voorbereid.

Bij de ruilbeurs kunnen de ouders ter waarde van de voucher ander speelgoed uitzoeken. 

Alle voordelen om mee te doen: 

Zo ruim je je huis op, het overtollige en uitgegroeide speelgoed je huis uit en krijgt een nieuwe bestemming en ga je naar huis met ‘nieuw’ speelgoed en je kinderen ervaren weer uren speelplezier. 

Pak het in voor het komende Sinterklaasfeest; zo ben je ook mooi kostenbesparend bezig!  

Recycle Sint Veenendaal

In 2018, 2019 en 2021 hebben we de Recycle Sint georganiseerd in Het Ontmoetingshuis. Het was keer op keer een groot succes! 

Steeds zijn er tussen de 30-50 inbrengers geweest, per beurs zijn tussen de 600 en 1.200 stuks speelgoed ingebracht wat varieert van sleutelhangers en autootjes tot volledige V-Tech autobanen, poppenhuizen, fietsen, hobbelpaarden, boeken en knuffels, noem maar op. 

De afgelopen jaren is het door vrijwilligers georganiseerd en hielpen medewerkers van het Repair Café bij de controle en uittesten. Dit jaar worden de vier locaties ter beschikking gesteld door Het Ontmoetingshuis, Veens Welzijn en IVN Veenendaal-Rhenen, om zo iedere wijk en alle bewoners van Veenendaal te kunnen bereiken. Daarnaast is de Recycle Sint onder de vlag van Veenendaal4fair geplaatst om zo de samenwerking in duurzame doelen (SDG-doelen) te versterken. 

Goede doelen:

Het speelgoed dat overblijft wordt gedoneerd aan goede doelen waar kinderen bij betrokken zijn. Zo is Dorcas Veenendaal een vast adres, en ook zijn de andere goede-doelen winkels eerder verblijd. Ook is er ingebracht bij de Speelotheek, St. Bo viert feest, Speelgoedbank Wageningen en A.Z.C. Ede. In 2021 is er veel geschonken aan een organisatie die Sint-en kerstpakketten samenstelt voor mensen met een minimaal inkomen. Knuffels worden gewassen en worden geschonken aan een organisatie die kindertehuizen in Roemenië bezoekt en steunt. 

Weet jij nog een goed doel waar speelgoed nodig is; Laat het ons weten!

Recycle Sints wens voor 2022:

Dit jaar was onze wens de Recycle Sint naar alle wijken in Veenendaal te brengen. Dat is gelukt! Een reizende Recycle Sint waarbij iedere dag een wijk wordt bezocht. Het overgebleven speelgoed reist mee naar de volgende locatie. 

Iedereen is welkom; het maakt hier niet uit wat de inhoud van je portemonnee is.

Meedoen is in deze tijd wel extra aantrekkelijk nu alle kosten stijgen; energie, brandstof, inflatie, boodschappen en wat al niet meer. Het leven wordt met de dag duurder en steeds meer gezinnen kunnen het hoofd ternauwernood boven water houden. 

Recycle Sint kan een klein beetje bijdragen door de ouders hun speelgoed te laten ruilen. Dit scheelt aanzienlijk in de uitgaven, daarbij is het duurzaam, want het speelgoed krijgt een tweede (derde, xx-de) leven. 

We hopen dat er in 4 dagen minimaal 100 gezinnen kunnen ruilen en 2.500 stuks speelgoed zal een nieuw leven krijgen. Het speelgoed belandt niet op de vuilnisbelt, maar komt altijd bij een goed doel terecht. 

De data zijn:

Donderdag 17 november            Het Ontmoetingshuis (Oost)

Vrijdag 18 november                   Panorama (Centrum) – Veens Welzijn

Donderdag 24 november            De Groenhof (West) - IVN Veenendaal-Rhenen

Vrijdag 25 november                   Plein Zuid (Zuid) – Veens Welzijn

Inbreng van speelgoed:              alle locaties:            13.00-15.00 uur 

Ruilbeurs :                                  alle locaties:            19.00-20.30 uur 

GEVRAAGD vrijwilligers : 

We zoeken op iedere locatie nog een aantal vrijwilligers die

beschikbaar zijn voor één of meerdere dagen en/of tijdvakken. 

Graag horen wij van de mensen die in de betreffende wijk woonachtig of werkzaam zijn.

Middag van 12.30 tot uiterlijk 16.00 uur

Avond van    18.30 tot uiterlijk 22.00 uur.

Samenwerking en verbinding tussen de organisaties en bewoners

Recycle Sint Veenendaal (als onderdeel van)

Veenendaal4fair

Repair Café

Veens Welzijn

Het Ontmoetingshuis

Netwerk voor jou

IVN Veenendaal-Rhenen 

En alle vrijwilligers 

Doelen van de Recycle Sint:

*Gezinnen uit Veenendaal en omgeving de gelegenheid bieden om het speelgoed te ruilen. Dit is kostenbesparend, het speelgoed krijgt een tweede leven en belandt niet op de vuilnishoop. 

*Een bijdrage aan een duurzame samenleving, waar we bewuster leren omgaan met spullen en grondstoffen. 

*Alle lagen uit de bevolking kunnen meedoen. 

*Verbinding van de vrijwilligers en de bezoekers. Zo leren we onze buren en bewoners van Veenendaal kennen. Het resultaat is afhankelijk van de samenwerking. 

*Goede doelen in en om Veenendaal zullen bevoorraad worden met een nieuwe hoeveelheid speelgoed. 

Locatie